Trinkijerijev Bajern preživeo triler: Lučić bolji od Jovića i nova pobeda Bavaraca

Košarkaši Bajerna iz Minhena nastavili su sa pobedama u Evroligi i u meču 12. kola pobedili su Himki kao domaćini sa 80:77

  • 1
andrea trinkijeri Foto: MN Press

Tim Andree Trinkijerija je pobedu izdejstvovao u samom finišu meča u kom je do kraja bio egal.

Odlučujuće poene postigao je Nik Vajler-Bab koji je dvaput za poslednjih 40 sekundi bio na liniji za slobodna bacanja i time je rešio meč.

Greg Monro je u međuvremenu promašio trojku za produžetak, isto je pre njega uradio i Aleksej Šved, kao i Stefan Jović koji je pri vođstvu Himkija 77:76 na 50 sekundi pre kraja trojkom mogao praktično da reši meč.

Nije ni on pogodio, pa je Bajern uspeo da iščupa tešku pobedu i ostane u gornjem delu tabele elitnog takmičenja.

Najefikasniji je kod pobednika bio Vejd Boldvin sa 19 poena, Pol Cipser je dodao 18, a Vladimir Lučić deset. Srbin je imao i četiri skoka i tri asistencije.

Na drugoj strani se istakao Šved sa 20 poena i četiri trojke iz sedam pokušaja. Aleksej je imao i devet asistencija i osam skokova, pa je bio veoma blizu tripl-dabla.

Greg Monro je ubacio 18 poena, Janis Tima deset, a naš Stefan Jović šest uz po tri skoka i asistencije.

Himki je igrao dobro na mahove u prvom poluvremenu, pa je u tom periodu posle trojke Time imao i plus 15 i vodio je 32:17, samo dva minuta po početku druge deonice.

Cipser je dao trojku kojom je pokrenuo Bajern i Nemci su neverovatnom serijom pre poluvremena uspeli da stignu i prestignu ruski tim.

Himki je prednost povratio u trećoj četvrtini koja je završena egalom 64:64, da bi u završnici Vajler-Bab otklonio sve dileme.

U drugom meču dana Barselona je pobedila Žalgiris sa 73:62, dok je u prvom Baskonija slavila protiv Anadolu Efesa sa 77:59.

Najefikasniji je u pobedi Barselone bio Brendan Dejvis sa 16 poena, Kajl Kjurik je imao 15, a na drugoj strani je Jokubaitis ubacio 15.

Kada je reč o okršaju Baskonije i Efesa, Alek Peters je predvodio Baskoniju sa 18 poena, a najbolji je u Efesu bio Šejn Larkin sa samo osam poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Davidovac: Imali smo loša rešenja u napadu, to je ključ poraza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA