≫ 

NBA zvezda oduševila svet, donirala svojoj školi 12 miliona dolara!

Gest Mičela za svako poštovanje

  • 0
Denver - Juta plej of 2020

Duel košarkaša Denvera i Jute obeležili su Donovan Mičel i Džamal Marej sa po 50 poena.

Lider NBA tima Jute Džez Donovan Mičel, donirao je školu koju je pohađao šest godina, između trećeg i devetog razreda, "Grinvič Kauntri Dej" neverovatnih 12 miliona dolara, što je najveća donacija za ovu ustanovu u istoriji, prenose strani mediji.

Veliek zasluge za ovaj divan gest NBA zvezde ide i na račun njegove sestre Džordan, koja je takođe pohađala pomenutu školu, kao i majke, koja je duže od decenije bila nastavnica u školi.

- Kao što je veliki sportista, Donovan je još veći kao čovek, on je sjajan mladić - pohvalio je gest košarkaša direktor škole Adam Rodi.

- On je osoba najvišeg karaktera i živi i ponaša se po principima i vrednostima koje je poneo iz naše ustanove, poseduje empatiju, poštovanje, mudrost i integritet - dodao je Rodi.

Sredstva od Mičelove donacije će ponajviše biti iskorišćena da se pomogne sadašnjim i budućim đacima, onim finansijski najugroženijim, kao i da se podigne sportska hala.

Donovan Mičel je nedavno sa Jutom potpisao novi ugovor, maksimalni, i sebe obezbedio za "tri života".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA