Kampaco oduševljen Jokićem u Denveru: Pamtim ga iz Kine, sjajan tip i iskoristiću ga na terenu...

Dvadeset devetogodišnjak je izašao na draft 2013. i nije izabran, ali je 2014. došao u Real i stvorio sebi ime

  • 0
Denver - LA Lejkers 3. utakmica finala plej ofa Zapada Duel Denver Nagetsa i LA Lejkersa u trećem meču finala plej-ofa zapadnje konferencije

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco podelio je prve utiske po dolasku u Denver sa novinarima kojima se predstavio u Koloradu.

Kampaco je pojačao Denver Nagetse iz Real Madrida, a Argentinac je pričao i o Nikoli Jokiću, sa kojim se u Denveru sreo drugi put u životu, posle nesrećnog četvrtfinala Mundobasketa u Kini prošle godine.

- Srećan sam što sam tu. Ovo je sjajan tim i ima mnogo dobrih saigrača. Konačno sam tu (u NBA). Mnogo sam srećan trenutno. Osećam se kao dete. Ovo je san, znate, ali ću samo nastaviti da radim. Neće biti lako - rekao je Kampaco novinarima na predstavljanju.

Kampaco kaže da je velika razlika u brzini igre između Evrope i NBA, navodeći da se u Americi igra mnogo brže.

- Moraću na to da se naviknem jer smo u Madridu igrali sporiji napad. Ovde moraš da trčiš i tražiš prostor u svakoj poziciji, da igraš jaku odbranu. Prilagođavanje neće biti lako, ali daću sve od sebe. Moraću da budem bolji i u kretanju bez lopte - kaže Kampaco.

O Jokiću govori u superlativima, a posle Svetskog prvenstva kada su igrali jedan protiv drugog, sada će dobiti prvi put priliku da igraju zajedno u istom timu.

- Ovo je drugi put da ga vidim. Igrao sam protiv njega na Mundobasketu u Kini prošle godine i deluje kao super momak. Probaću da iskoristim njegov košarkaški IQ u igri. Trudiću se maksimalno da tražim prostor da primim loptu, ali i da je dodam. Mislim da Jokić svakog igrača čini boljim i to je takođe nešto što bih iskoristio - objasnio je Kampaco.

Njegov poseban motiv je i to što Denver Nagetsi već nekoliko sezona "tipuju" na plej-of u kom su tokom sezone 2019/2020 stigli do finala Zapada.

Video: Profesor Milivoje Karalejić o druženju sa Ronaldinjom i Mesijem u Barseloni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA