Novi potresi u ABA, slovenački klub istupa iz lige, nalazi se pred gašenjem

Tužan kraj Primorske

  • 15
Koper Primorska Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Koper Primorska/Aleksander Golob

Košarkaški klub Primorska, slovenački predstavnik u ABA ligi, nalazi se pred gašenjem i postoji velika verovatnoća da je meč sa Krkom u minulom kolu regionalnog takmičenja, bio i poslednji za ovaj klub.

Slovenački mediji pišu da je uprava posle meseci borbe da finansijki stabilizuje klub, na kraju ostala bez rešenja i pomoći, te je saopštila svim igračima da mogu da potraže drugu sredinu već od danas.

Primorska je izgubila svih devet utakmica ove sezone u ABA ligi.

Podsetimo, slovenački tim je osnovan 2016. godine, a već u sezoni 2018-2019. osvojio sve moguće trofeje koji su mu bili dostupni: titulu, Kup, domaći superkup i ABA 2 ligu.

Bajkovito je delovao i debi slovenačkog tima u najjačem regionalnom takmičenju, senzacionalno je pobeđena Zvezda na Superkup turniru, a i sam start sezone bio je više nego uspešan.

Međutim, negde pre polovine takmičarske godine ekiap je krenula da se rasipa, otišli su najjači aduti kao i trener Golemac, klub je zadržao status u ligi usled prekida takmičenja, ali ni u novoj sezoni situacija se nije popravila - klub je nastavio da tone.

Slovenački mediji pišu da je klub pokušavao da pronađe sponzore i u Kini, i u SAD, sve vreme je očekivao pomoć i od Kopera, te države, ali je nije dočekao. Na kraju, pošto nije bilo spasonosnog priliva finansija, čelnici su, umorni, digli ruke od svega i o tome obavestili upravu ABA lige, koja sad mora da odluči kako će se nastaviti sezona.

Primorska nije igrala prethodni meč slovenačke lige sa Šenčurom, taj duel biće registrovan 20-0 u korist rivala, a naredni duel zakazan je u Čačku sa Borcem. I on će, kako stvari stoje, biti registrovan službenim rezultatom.

Tužan kraj jedne lepe priče...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srky

    9. decembar 2020 | 15:13

    Javite pudlici on ce ih kupiti da ima svoja 3 kluba u Aba ligi, tako su mu vece sanse za iducu sezonu da kalkulacijama sigurno osvoji.

  • Dare

    9. decembar 2020 | 14:59

    Pa protiv sklanjalice sudije ih ukopase i otese cistu pobedu. Toliko o Aba cirkusu.

  • Nikola

    9. decembar 2020 | 14:50

    Neverovatno je da drzava Slovenija ne moze da nadje 2-3 miliona za funkcionisanje ovakvog kluba ili bar neku dobrostojecu firmu da privatizuje klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA