≫ 

ABA liga usred sezone ostaje bez jednog kluba: Primorska odustala, ne putuje na meč sa Borcem

Slovenački tim, posle 0-9 u dosadašnjem takmičenju, kako stavri stoje, više neće igrati utakmice regionalne lige zbog teške materijalne situacije

  • 3
Koper Primorska Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Koper Primorska/Aleksander Golob

Izgleda da je sada stvarno kraj: Košarkaški klub Primorska istupiće iz ABA lige zbog teške finansijske situacije koja mesecima drma tim iz Kopera.

Na ovakav scenario upućuje i najnovije obaveštenje ABA lige da se meč 10. kola između Borca i Primorske neće odigrati pošto su gosti informisali čelnike takmičenja da neće putovati u Čačak, ne navodeći razloge odustajanja.

Podsećamo, Primorska nije igrala ni meč poslednjeg kola slovenačke lige sa Šenčurom, jer je uprava saopštila svim igračima da su slobodni u izboru nove sredine.

Slovenački klub je u devet mečeva ove sezone pretrpeo svih devet poraza, bilo je jeasno da je situacija krajnje kritična u klubu, koji, kao što vidimo, na kraju nije uspeo da se "iščupa" iz teške situacije.

Ostaje sada da se sačeka zvanična odluka lige o ovom slučaju, tojest da li nedolazak u Čačak znači i to da Primorska definitivno odustaje od takmičenja.

Poslednji meč u ABA ligi tim iz Kopera odigrao je protiv Krke - kako se čini i poslednji u istoriji za ovaj klub, osnovan 2016. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlajko

    11. decembar 2020 | 15:28

    Ma to nije nikakva liga ABA na silu se odrzava .

  • Pudlica

    11. decembar 2020 | 21:43

    Doktore reaguj avansiraj ih kako bi imao i treci klub pa samim tim bice jos lakse namestanje titule.

  • Partizan evropski šampion 1992

    12. decembar 2020 | 11:12

    Tako ce jednog dana da zavrsi svoje i klubčić iz predgradja idea croatia

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA