Dončić ostavio Adetokunba, Karija i Lebrona u prašini: Slovenac glavni kandidat za titulu MVP-ja

Kladionice i navijači veruju da će igrač Dalasa nastaviti sa dominantnim partijama i u novoj sezoni NBA lige

  • 2
Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Prošle sezone su se svi pitali koji su krajnji dometi Luke Dončića u NBA ligi, a on im je odgovorio na sasvim adekvatan način. Slovenac je sezonu završio sa 28,8 poena u proseku uz 9,4 skoka i 8,8 asistencija, što će reći da mu je malo nedostajalo da u proseku beleži tripl-dabl učinak. Nestvarno.

Takve igre dovele su do opšte pomame preko Atlantika, pa su brojni eksperti i kladionice smestile Dončića na prvo mesto kada je reč o kandidatima za titulu MVP-ja. Čuveni Vilijam Hil isprva je davao podjednake šanse Janisu Adetokunbu i Luki Dončiću, ali se to vrlo brzo promenilo.

Naime, Dončić je u međuvremenu privukao značajno veći broj uplata i na njega je stavljen najveći broj opklada pred početak nove sezone, tako da je vrlo brzo preuzeo čelo ove liste potpuno sam.

Inače, Adetokunbo cilja treću uzastopnu titulu najkorisnijeg igrača NBA lige, što se nije desilo još od Larija Birda u periodu između 1983. i 1986. godine.

Što se ostalih košarkaša tiče, odmah iza Dončića i Adetokunba stoje Stefon Kari, Entoni Dejvis i Lebron Džejms, dok su nešto dalje od titule Kavaj Lenard, Kevin Durant, Džejms Harden i Damijan Lilard.

(Telegraf.rs)

Video: Bobi Marjanović snimio Dončića kako peva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    17. decembar 2020 | 08:12

    Gde ste vi videli Slovenca sa prezmenom IĆ? Genetika i rodoslovna linija su vazne.

  • X

    16. decembar 2020 | 14:19

    Видели смо га у плеј офу...Прецењен играч.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA