≫ 

Valensija silna u Atini pred dolazak Zvezdi: Dubljević "razbucao" Olimpijakos, odlični Kalinić

Lagana pobeda Španaca u Pireju

  • 0
bojan dubljević Foto: MN Press

Košarkaši Valensije su u velikom zaletu, i takvi stižu na megdan "ranjenoj" Crvenoj zvezdi u Beograd, na meč 15. kola u petak, osokoljeni autoritativnim trijumfom u Atinu nad Olimpijakosom rezultatom 96:85.

Koliko su gosti bili dominantni u sredu uveče svedoči činjenica da su od starta bili u prednosti, na poluvremenu stekli 13 poena viška, i do kraja, sa mnogo rutine, dobili ovaj meč.

Centralna figura utakmice bio je maestralni Bojan Dubljević sa 20 poena i 9 skokova, indeks 29, Derik Vilijams je ubacio 16, Nikola Kalinić 14 poena, Majk Tobi 12, a Klemen Prepelič 11.

To je petorka koja je iznela trijumf u Pireju, već peti u poslednjih šest utakmica za španski tim, koji je sada sa skorom 9-5 pri samom vrhu evroligaške tabele.

Kod Olimpijakosa, Kostas Slukas je bio najagilniji sa 18 poena, Mekkisik je dodao 16, a Vezenkov i Žan-Šarl po 14, no slaba je to bila vajda večeras, pošto je grčki sastav naišao na daleko jačeg rivala od sebe.

Atinjani, sa utakmicom manje, imaju skor 7-6 i nalaze se na 8. poziciji.

Video: Najbolji trenuci meča KK Crvena zvezda i KK FMP Železnik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA