Razbio je Amere i Stefa Karija u finalu SP, a onda se "izgubio": Evo gde je i šta radi sada

Bio je pravi bek šuter sa mekanom rukom, ali posle mlađih kategorija Srbije njegova karijera nije išla uzlaznom putanjom

  • 2
Mladen Jeremić Mladen Jeremić šutira preko Stefa Karija na finalu SP u Novom sadu Foto: MN Press

Pre 13 godina na Svetskom prvenstvu u košarci za juniore Srbija je postala šampion sveta prvi put od samostalnosti.

"Orlovi" su u finalu pobedili SAD sa 74:69 uz fenomenalan učinak Mladen Jeremića sa 24 poena, proti tima u čijim redovima su bili Stef Kari, De Andre Džordan, Patrik Beverli, Majkl Bizli, Dion Tompson i drug..

Jeremić je dominirao u svim segmentima igre, vrstan šuter sa 19 godina, a osim njega sitakli su se Mačvan sa 19 i Stefan Stojačić sa 14 poena.  Sa druge strane Kari je ubacio 6 poena, Džordan 1, Beverli 15, Tompson 16...

Jeremić je proglašen za najboljeg trojkaša šampionata sveta.

Ipak, 13 godina kasnije Kari je jedan od najboljih igrača NBA sa basnoslovnim ugovorom, De Andre Džordan takođe, Patrik Beverli isto.

- Čitav turnir sam odigrao na visokom nivou, ne samo finalnu utakmicu. Pobedili smo Ameriku u prepunom "Spensu", neopisiva atmosfera, osećaj, emocije. Nešto što se ne zaboravlja! Mada, moram da priznam... Da određeni igrači nisu imali problema sa povredama pitanje je kakva bi moja uloga bila u svemu tome. U svakom slučaju, na kraju se sve lepo završilo -rekao je Jeremić pre nekoliko godina za portal MVP.

Sa druge strane, na žalost iako se očekivalo Jeremić nije uspeo da kruniše svoj talenat.  Od 2007. do 2010. je nastupao za prvi tim FMP-a. Кrajem 2010. godine prešao je u Hemofarm u kome se zadržao narednih godinu i po dana. Za sezonu 2012/13. potpisao je ugovor sa italijanskom Ređanom.

Od januara 2014. igrao je za venecuelansku ekipu Bukaneros de La Guajra. U julu 2014. potpisao je za Igokeu, ali je saradnju sa njima raskinuo već u decembru iste godine. U martu 2015. postao je igrač valjevskog Metalca i sa njima proveo ostatak sezone. U septembru 2015. je ponovo postao član Vršca, ali ih je napustio u januaru 2016. kada prelazi u Temišvar. U sezoni 2018/19. je bio igrač Piteštija, a od 2019. je član Dinama iz Bukurešta.

- Rumunija je bila pun pogodak u karijeri. Potpuno sam se košarkaški rehabilitovao. Već dve sezone igram na jako viskom nivou. Liga poseduje određeni kvalitet i iz godine u godinu on raste. Dosta ulažu u sport, ne samo u košarku -rekao je pre dve godine Jeremić.

Jeremić je imao dosta uspeha u mlađim kategorijama srpske reprezentacije. Sa juniorima je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu 2007. u Novom Sadu. Sa mladom selekcijom se na Evropskim prvenstvima okitio zlatom 2008. i bronzom 2005. godine. Кao deo univerzitetskog nacionalnog tima došao je do zlata i na Univerzijadi 2011. u Šendženu.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Миодраг

    21. decembar 2020 | 21:02

    Баш од те 2007-2010. Док је био члан ФМП-а, 2010. Није ни играо, већину сезоне није био у првих 12, а није био повређен, зашто, остаје мистерија. А тих година је био незаустављив, тражило га је много клубова, направите интервју са Јеремићем о тој сезони неиграња....Он и Тео су кошаркашка браћа!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA