≫ 

Zvezda pretrpela totalni debakl od Zenita, bivši igrači joj potpisali poraz od -29 u Rusiji!

Bivši igrači Zvezde Kej Si Rivers i Bili Beron nisu imali milosti prema bivšim saigračima pošto su kombinovano postigli 36 poena, a priključio im se i Kevin Pengos, koji je bio glavni pik da dođe na Mali Kalemegdan

MN Press

Marko Metlas

Košarkaši Crvene zvezde teško su poraženi u 16. kolu Evrolige na gostovanju Zenitu sa 98:69 u Sankt Peterburgu.

Zvezda je imala jedan kratak sjaj koji je trajao nekih tri minuta na kraju druge četvrtine, ali sve ostalo je bilo više nego sivo. Bivši igrači Zvezde Kej Si Rivers i Bili Beron nisu imali milosti prema bivšim saigračima pošto su kombinovano postigli 36 poena, a priključio im se i Kevin Pengos, koji je bio glavni pik da dođe na Mali Kalemegdan. Kanađanin je ubacio 17 poena i bio glavni protagonista u sticanju ogromne razlike u prvom poluvremenu.

Neprežaljena želja Zvezde Pengos ušao je u susret krjanje našpanovan, te je već nakon četiri minuta igre imao 15 ubačenih poena uz 3/3 sa linije za tri poena. Ostali ga nisu baš dobro pratili, ali on je bio sasvim dovoljan da zbuni goste iz Beograda koji nisu imali odgovor u toj sekvenci.

Razlika je samo rasla do velikih +18 na poluvremenu. Pozivao je Saša Obradović dva tajm-auta, ali to nije pomagalo igračima koji nisu imali ideju kako tačno da brane napade Zenita koji je koristio skupljanje u reketu i bombardovao iza linije za tri poena.

Pengos je zatim otišao na klupu, nije ga bilo neko vreme, pa se Zvezda navikavala na nove okolnosti sve do polovine druge četvrtine kada je pozitivan trend doneo seriju crveno-belih. Ne može se reći da je sve to bilo smisleno, ali defanziva je očvrsnula, te je dozvolila i nešto nemuštije napade koji su rezultovali poenima. Upravo serija od 10:0 je udahnula novi život Zvezdi koja je sa idejom ušla u drugo poluvreme.

Nije bilo heroja, jednostavno su gostujući košarkaši sporadično dolazili do prilika. Tako je Dobrić imao pozitivan period, Obrajan se pokazao kao jedno napadačkih opcija, a i Volden je pripomogao.

Totalni krah u drugom poluvremenu najavljen je trojkom Riversa koji je u nastavku bio jedan od najdominantnijih na terenu. Zvezda je u tom momentu bila na samo -8, a onda je razlika počela da raste sve do neverovatnih +31. Nije bilo defanzive koja je i bila prisutna u jednom momentu, a onda se priključila ofanzivi koja nije plenila nijednog momenta susreta.

 

Previše otvorenih šuteva imao je Zenit, previši šansi da uradi ama baš sve što je zamislio. Jednostavno, igrači u crveno-belom dresu nisu imali ni opcije niti mogućnosti da išta urade na oba kraja terena. Saša Obradović će verovatno želeti da što pre zaboravi ovaj duel.

Upravo je Kej Si Rivers, bivši igrač Zvezde, bio najbolji u sastavu Zenita sa 23 poena, Pengos je dodao 17, a Bili Beron je postigao 13 poena. Kod našeg predstavnika, Obrajant je završio meč sa 13 poena, a dvocifren je bio još Davidovac sa 10 poena. Malo, premalo.

Zenit - Crvena zvezda 98:69 (30:12, 18:25, 21:17, 29:15)

Zenit: Rivers 23, Zaharov 3, Pangos 17, Fridzon, Holins, Tomas 7, Beron 13, Puškov, Zubkov 9, Pojtres 7, Ponitka 7, Gudaitis 12.

Crvena zvezda: Obrajant 13, Hol, Volden 8, Uskoković 7, Davidovac 10, Lazić 3, Rit 2, Dobrić 9, Simonović 4, Jagodić-Kuridža 4, Kuzmić 4, Kolom 5.

Tok meča:

4/4

10. minut (69:98) - Do kraja samo so na ranu. Prevelikih +29.

9. minut (65:93) - Ušli smo u minute koji su više bili revijalnog karaktera. Opušteni napadi obe strane karakterišu ovaj period igre.

8. minut (63:93) - Zenit više i ne mari kolika će razlika biti, ali 15/19 za tri poena odradilo je prilično veliki posao.

7. minut (63:93)- Zubkov pogađa trojku, a Volden uzvraća.

6. minut (60:90) - Zvezda bez energije da uzvrati nije uspela da reaguje na dešavanja u Sankt Peterburgu.

5. minut (60:90) - Došlo je +30 za Zenit u jednom brzom ritmu koji je sam nametnuo, a gosti su više bili posmatrači bez oružja.

4. minut (60:83) - Džoni Obrajant je prvi igrač Zvezde koji je došao do dvocifrenog učinka, ali Pojtres uzvraća istom merom na drugoj strani.

3. minut (56:80) - Izgubili su crveno-beli kompas u Sankt Peterburgu, nova trojka Zenita.

2.minut (56:77) - Ništa ne ide od ruke beogradskoj ekipi. Faulovi u napadu, faulovi u defanzivi. Razlika raste.

1. minut (54:74) - Serija od 5:0 Zenita koji jasno ide ka pobedi u Sankt Peterburgu, Rivers nastavlja sa dobrom igrom. Tajm aut Obradovića.

3/4

10. minut (54:69) - Nisu poentirali crveno-beli do kraja četvrtine, ali nije ni Zenit upisao poene.

9. minut (54:69) - Kolom pogađa svoju prvu trojku za Crvenu zvezdu, a tome je prethodio prodor Berona.

8. minut (51:67)  - Tek treća trojka Zvezde - Davidovac je bio precizan. Razlika konstantno od -17 do -20 u Sankt Peterburgu.

7. minut (46:65) - Zvezda je ušla u bonus u veoma nezgodnom momentu, Kolom je ponovo u igri, ali ofanziva i dalje ne radi dobar posao.

6. minut (46:63) - Imao je i Zenit padove, doduše, dosta manje nego Zvezveda, ali desio se jedan u ovoj minuti kada je dozvolio mini seriju od četiri poena.

5. minut (42:63) - Obrajant je nastavio da bude stub Zvezdine nade, pa je rampom zaustavio Pengosa, ali sve što se stekne u odbrani, ne iskoristi se u napadu. Kazna stiže preko Gudaitisa.

4. minut (42:59) - Tri puta ostaje Rivers sam i treći put pogađa. Sve što se gradilo za Zvezdu na kraju druge četvrtine je prosuto u dva minuta. Serija od 8:0 Zenita.

3. minut (42:56) - Pengos i Beron su gurali Zenit u prvom poluvremenu, a onda se priključio u Rivers. Zvezda ponovo popušta.

2. minut (42:51) - Uzvraća Rivers trojku, ali crveno-beli nastavljaju sa dobrom igrom i pretnjama.

1. minut (40:48) - Pengos je konačno promašio, a onda je faul u napadu Voldena anulirao upravo Pengos istom merom. Posle dužeg vremena Zvezda se našla na jednocifrenoj razlici posle trojke Lazića.

2/4:

10. minut (37:48) - I posle tajm auta crveno-beli su nastavili sa pozitivnom serijom - Obrajant je pogodio oba slobodna bacanja za pristojnu razliku od -13 i serije od 8:0. Zbunjeni Zenit nije znao da odgovori na to, pa je Paskval zvao još jedan tajm aut. Pengos je morao ponovo da se lati posla, ali lopta nije ni došla do njega, tako da je razlika bila i dobrih -11, tako da se može reći da se Zvezda posle katastrofe vratila u igru.

9. minut (33:48) - Džoni Obrajant daje puls Zvezdi svojim poenima, odbrana se malo probudila, a Davidovac došao do svog petog poena. Već nakon novog koša Dobrića, trener Paskval je morao da zove tajm aut da prekine seriju gostiju.

8. minut (27:48) - Pengos je dovoljno uradio za Zenit, tako da ga već duže vreme nema u igri, ali ostali odrađuju sasvim dobar posao tako da Zvezda ne može da krene u neku veću popravku situacije. Trojka Berona. Još jedna.

7. minut (25:44) - Davidovac je pogodio jedno slobodno bacanje, zatim je Volden ukrao loptu, a Kuzmić se fino snašao i poentirao.

6. minut (22:44) - Agresivna igra nije doprinela mnogo Zenitu u ovom minutu, ali nije ni Zvezda uspela da iskoristi svoj momenat da postigne više poena.

5. minut (22:43) - Loša preuzimanja davala su mnogo prostora spoljnoj liniji ruskog tima, tako da je Ponitka pogodio novu trojku. Jedini segment koji nije imala pod kontrolom domaća ekipa su svakako faulovi koji su se ređali, te pumpali vazduha Zvezdi da se izdigne iz velikog minusa. Uskoković i Simonović smanjuju preko slobodnih bacanja.

4. minut (17:40) - Beron prikazuje igru na koju smo navikli kada je branio boje tima sa Malog Kalemegdana. Amerikanac je pogodio sa linije za tri poena i tako doneo najveću prednost svom timu od +24. Ušla je Zvezda u trčanje sa Zenitom, što se nikako dobro nije održavalo na situaciju na terenu u rezultatskom smislu.

3. minut (16:37) - Kuzmić se upisuje jednim horogom, a onda Poitres drugim zakucavanjem uzvraća na drugoj strani.

2. minut (14:35) - Jedina Zvezdina snaga do sada je Ognjen Dobrić koji je ponovo probio i postigao svoj šest poen. Imala je beogradska ekipa priliku da dodatno smanji prednost, ali izgubljena lopta je omogućila poene na drugoj strani.

1. minut (12:33) - Kako je počeo meč, takav scenario smo imali i na startu drugog perioda. Beron je fauliran za tri poena, tako da je imao priliku da postigne tri poena sa penala što je on i učinio. Zatim je ponovo uhvatio defanzivni skok, ali nije stigla nova kazna iako je već bilo 21 razlike za Zenit.

1/4:

10. minut (12:30) - Bili Beron, bivši igrač crveno-belih, upisao se za Zenit. Poslednji napad koji je izvela Zvezda nije bio uspešan. Ne previše dobrog za našeg predstavnika u prvoj četvrtini.

9. minut (12:28) - Prvi minuti za Koloma koji je preuzeo organizaciju Zvezdinog napada, te se ofanziva ubrzala što je rezultovalo faulom nad Voldenom koji je pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Ipak, odbrana je i dalje bila diskutabilna, protivnik je išao na guranje u reketu i tako održavao prednost. Uz sve nedaće, Rid je zaradio nesportsku grešku što je dovelo Pengosa do novih poena, a zatim 2+1 za Gudaitisa.

8. minut (11:21) - Prvi poeni Zubkova. Kori Volden je prokockao jedan pozicioni napad tako da je Zenit ponovo uhvatio zalet i otišao na dvocifrenu razliku.  Tajm aut Saše Obradovića.

 

7. minut (11:17) - Niko drugi nije razigran među igračima Zenita do Pengosa, tako da crveno-beli koriste momente da se rezultatski približe.

6. minut (7:14) - Zvezda je prepolovila minus u ovom minutu preko Dobrića sa linije za slobodna bacanja i Obrajana koji je pogodio za tri poena.

5. minut (4:14) - Lep okret Davidovca i novi poeni za Zvezdu. Ipak, sve ide u protivničkom taboru preko Pengosa koji je pogodio svoju treću trojku.

4. minut (2:11) - Bez previše impulsa za beogradski tim, još uvek je bez ritma i jasne ideje kako da se napadne protivnik.

3. minut (2:11) - Dobrić postiže konačno prve poene za Zvezdu, ali Pengos nastavlja da rešeta sa ličnom serijom od 5:0.

2. minut (0:6) - Pengos je zatim postigao još jednu trojku za rusku ekipu, crveno-beli još bez poena.

1. minut (0:3) -  Prvi šut i prvi promašaja Obrajanta, a to kažnjava Tomas sa linije za tri poena - Zenitu ide prvo vođstvo.

Pre meča:

Crveno-beli će u Sankt Peterburgu igrati bez Džordana Lojda koji je na testiranju bio pozitivan na korona virus, ali u Saša Obradović će na raspolaganju imati novo pojačanje Kina Koloma. Pod znakom pitanja je i Lengston Hol, tako da se očekuje da Kolom dobije značajnu minutažu već na startu svog mandata u ekipi sa Malog Kalemegdana.

Strateg Obradović je naveo da Zvezda ponajviše mora da obrati pažnju na Kevina Pengosa,  ali da očekuje od svoje ekipe da odigra disciplinovano sa čime bi mogli da se nadaju pobedi u Rusiji.

Zbog korona virusa, postavljeno je pitanje da li će crveno-beli uopšte i ići na zakazani duel sa Zenitom pošto je susret ABA lige sa Cedevitom odložen upravo zbog tih razloga.

Zvezda je u prošlom kolu Evrolige na svom terenu slavila protiv Valensije, tako da posle jednog sivog perioda u elitnoj evropskoj ligi očekuje da poveže drugi trijumf.+

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olimdar

    22. decembar 2020 | 20:00

    Baš mi drago za Kori Voldena valjda je sada shvatio da napustio instituciju i otišao u mali klub iz Železnika gde na njima ekipe popravljaju koš razliku.

  • Vlada

    22. decembar 2020 | 20:33

    Prepucavate se posle vecerasnjeg poraza i poraza Partizana od Krke kao zene na ulici. Da li shvatate da je ovo pocetak kraja nase kosarke. Pa derbi je bio takav da u jednom trenutku na terenu igra jedan ,,nas" igrac ostalo placenici koje briga kako se zove klub, bitna je lova. Gde su nasa deca, nasi talenti???? Talenata ima,samo preko njih se ne peru pare kao preko stranaca koje bas briga i za Zvezdu i za Partizan. Ostrasceni mrznjom prema drugim bojama verovatno ce se bar malo zamisliti.

  • Dr Laza

    22. decembar 2020 | 18:58

    Obradoviću, večeras si dostigao svoj trenerski ZENIT

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA