≫ 

Nedović odigrao partiju karijere i postao srpski rekorder u Evroligi, jak dabl-dabl Milutinova!

Ali je njegov PAO poražen od Makabija

  • 6
nemanja nedović Foto: twitter/Euroleague

Srpski reprezentativac Nemanja Nedović pružio je partiju karijere u dresu Panatinaikosa, ali je grčki predstavnik u Evroligi poražen u 18. kolu od Makabija u Tel Avivu sa 89:81.

Šta je sve Nemanja radio u Izraelu! Pogađao je iz svih pozicija na sve načine, vraćao svoju ekipu u život, ali ni 39 poena nije bilo dovoljno da je pogura do pobede.

On je uz neverovatan učinak uspeo da doda i dva skoka i šest asistencija, i to sve za manje od pola sata provedenih na terenu. Nedović je šutirao 7/9 za dva poena, 7/13 za tri i imao je 4/5 sa slobodnih bacanja. Kao da ni to nije bilo dovoljno, Srbin je imao i dve ukradene lopte - neverovatna partija.

Partija koja je Nedovića stavila na prvom mesto što se tiče poena koje su srpski igrači davali u Evroligi. Podsetimo, taj rekord je do večeras držao Miloš Vujanić koji je svojevremeno Virtusu dao 35 poena.

Trojac u ekipi Makabija bio je za zeru jači od samog Nedovića, pa je Vilbekin ubacio 22, Hanter i Brajant po 13 poena, a u Panatinaikosu niko ni blizu nije pratio Nedovića, tek Bentil je postigao devet poena koji je sledeći na listi strelaca.

Vrhunsku partiju priredio je i drugi reprezentativac Srbije, Nikola Milutinov, koji je u pobedi njegovog CSKA u Moskvi nad Lionom 87:78 upisao jak dabl-dabl sa 17 poena i 14 skokova uz jednu ukradenu loptu.

Najbolji među "armejcima", uz Milutinova, bio je Džejms koji je došao do cifre od 31 poena uz tri skoka i šest asistencija.

Košarkaši Real Madrida demonstrirali su silu protiv Albe iz Berlina savladavši je sa 91:62.

Nemački predstavnik je davao otpor samo u prvoj četvrtini, a onda je po njih sve krenulo nizbrdo pošto su već do poluvremena gubili sa 15 razlike.

Najbolji među Madriđanima bio je Tavares sa 16 poena, a Garuba je dodao poen manje. Kod protivnika, Sikma je upisao 13 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    22. decembar 2020 | 22:51

    Bravo za decka. I pored ovakvih nasih igraca u zvezdi i partizanu igraju ispod prosecni stranci. Gde bi bili mi da nasi iskusni igraci igraju kuci. Bolje je platiti naseg kvalitetnog igraca nego bacati pare na strance. Stvarno vise ne znam dokle ce vise ovako. Ne samo nedovic, nego i kalinic micic teodosic markovic lucic milutinov jovic guduric itd itd. Stub tima treba da budu nekoliko nasih iskusnih kvalitetnih igraca, mladi igraci u usponu i tek po neki stranac (najvise 3). A ne razni voldeni, mozliji tomasi brajanti jenkinsi panteri. Ovo divljastvo i u zvezdi i partizanu nikuda ne vodi. Aliii sa druge strane kvalitetni domaci igraci beze odavde, prvo sto nema toliko para drugo nema taj pritisak. I onda nama moraju stranci da budu nosioci tima, a klinci koji treba da se razigravaju sede na klupi i propadaju. To nikuda ne vodi. Mora sto pre to da se menja ili za neku godinu kosarkaska reprezentacija ce biti u rangu fudbalske.

  • Dacha

    22. decembar 2020 | 22:17

    Sta uradi covek😮

  • Alex

    23. decembar 2020 | 07:15

    Ali za njega nije bilo mesta kod bivseg selektora.Kao i za Kalinu.Strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA