≫ 

Jokić umalo do novog tripl-dabla, Lenard krvav ležao na parketu! Lejkersi "razbili" Dončića i Bobija

Srbinu samo jedan skok falio za 43. tripl-dabl u NBA ligi, Denver ponovo izgubio * Marjanović dao šest poena Lejkersima za sedam minuta

  • 2
Nikola Jokić, Kavaj Lenard Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Denvera doživeli su drugi uzastopni poraz na otvaranju NBA lige, jer su posle kiksa protiv Sakramenta u poslednjim sekundama izgubili i od Los Anđeles Klipersa na domaćem terenu - 121:108!

Imao je Denver dosta problema na ovom meču, uglavnom su gubili sa dvocifrenom razlikom, da bi sredinom poslednje deonice napokon imali napad za -9. Međutim, najpre su napravili faul u napadu, a onda smo videli i dve trojke Ibake i Vilijamsa za novi beg Klipersa koji su za tri poena šutirali neverovatnih 50 odsto.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić ponovo je upisao sjajnu partiju gledajući brojke, jer mu je samo jedan skok falio da upiše novi tripl-dabl. Za 38 i po minuta koliko je proveo na terenu, Jokić je zabeležio 24 poena, 10, asistencija i devet skokova.

Džamal Mari je ubacio 23 poena i imao je pet skokova, Barton je imao 15, Moris 13, a Porter 10. S druge strane, Pol Džordž je imao 23 poena, devet asistencija i pet skokova, a Kavaj Lenard 21 poen, sedam asistencija i pet skokova.

Lenard je morao ranije da završi meč jer je na polovini poslednje četvrtine praktično nokautiran od strane saigrača Serža Ibake. Slučajno je Ibaka laktom u skoku udario Lenarda koji je pao kao pokošen na parket, a u jednom trenutku ležao je u krvi. Prekid je trajao nekoliko minuta, a Kavaj je posle ukazane pomoći morao u svlačionicu.

Pomenuti Ibaka ubacio je 15 poena za Kliperse koji su se na neki način revanširali Denveru za prošlogodišnji poraz u plej-ofu, kada su od 1:3 stigli do 4:3. Nikolas Batum je imao 13 poena i deset skokova, Ivica Zubac je dodao 12 za goste.

Praznično raspoloženje koje nosi katolički Božić kao da je opilo ekipu Dalasa koja je na gostovanju u Los Anđelesu doživela dežak poraz od Lejkersa rezultatom 138:115!

Entoni Dejvis i Lebron Džejms bili su nezaustavljivi i bilo je jasno da su želeli na neki način da se operu od onog poraza na otvaranju sezone od Klipersa. Prvi je imao 28 poena i osam skokova, dok je drugi dodao 22 poena, deset asistencija i sedam skokova.

I Harel je takođe imao 22 poena i sedam skokova, dok je nemački reprezentativac Šruder dodao 18. Kuzma je imao 13, Moris devet, a Kaldvel-Poup osam.

Luka Dončić je sa 27 poena i sedam asistencija bio najbolji u redovima Dalasa. Ričardson i Burki su imali po 17, Pauel je dodao 11, dok su Hardavej i Fini-Smit ubacili po 10.

Za razliku od prethodnog meča kada nije ulazio u igru, srpski košarkaš Boban Marjanović ubeležio je sedam minuta na terenu protiv Lejkersa i za to vreme imao je šest poena i jedan skok.

>>> Junajted igra furiozno, Lester je u prošlom kolu pobedio Totenhem kao gost, i sve nagoveštava sjajan meč danas (13.30) na King Pauer stadionu. Kvota na Lester je 2,90, na Junajted 2,45, dok je kvota na 3+ 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lester - Mančester Junajted.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA