Slika i prilika nemoći Klipersa: Gubili 50 razlike na poluvremenu, a Dončić ih slao „po burek“

Dobra stvar je da je tim iz Los Anđelesa drugo poluvreme izgubio samo jednim poenom razlike

  • 0
Dalas - Klipersi Foto: AP/Tanjug

Ko je upalio televizor na poluvremenu utakmice između Los Anđeles Klipersa i Dalas Maveriksa, prvo se zapitao da nije reč o nekoj grešci. Rezultat na semaforu glasio je 77:27 za ekipu Luke Dončića i Bobana Marjanovića, koja je time oborila rekord NBA lige po najvećoj razlici koju je neka ekipa imala na velikom odmoru. Dakle, daleko od toga da je posredi bila greška...

Da sve bude crnje i gore, Klipersi su izgledali potpuno nemoćno i u drugom delu igre. Umesto da još malo pokušaju da ublaže katastrofu, košarkaši tima iz Los Anđelesa su u jednom trenutku došli u situaciju da ugroze i rekord Klivlenda protiv Majamija za najubedljiviji poraz na nekoj utakmici u istoriji NBA lige. Kavalirsi su te 1991. godine savladali Hit rezultatom 148:80, a ukupno 33 utakmice rešene su većom razlikom nego što je bila ona na semaforu juče u Kaliforniji.

Luka Dončić se za to vreme potrudio da se maksimalno zabavi na terenu. Rešetao je Slovenac nemilice koš Klipersa u prvom poluvremenu, dok u drugom gotovo da nije ni bio na terenu. Logično, uzimajući u obzir da je meč bio rešen, pre nego što je i počeo. Na kraju je završio sa 24 poena uz devet skokova i osam asistencija, što je blizu tripl-dabl učinka.

Koliko je Dončić bio dobar govori i ovaj potez iz prvog poluvremena. Slovenac se stuštio ka košu, a onda se samo odjednom okrenuo i poslao Redžija Džeksona po pravi "burek". Potez utakmice upotpunio je Tim Hardavej koji je „pocepao mrežicu“ sa distance.

Kako će se Klipersi uzdići posle ovoga, ostaje pitanje...

Video: Za 5 minuta ubacio 105 uzastopnih trojki: Stef Kari razvalio mrežicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA