Partizanov meč bez rezultatskog značaja, ali od velike važnosti

Crno-beli moraju da pokažu značajno bolju igru u odnosu na onu koja je viđena u Novom Mestu

  • 2
Rashawn Thomas

Foto: Marko Jovanović

Tačno deset dana prošlo je od debakla Partizana protiv Krke u regionalnoj ABA ligi. Crno-beli od tada nisu imali takmičarski meč, pošto su minulog vikenda pauzirali zbog odustajanja Primorske od daljeg takmičenja. Tako je tim Saša Filipovskog imao dodatno vreme da se pripremi za poslednji izazov u Evrokupu, protiv Venecije u Italiji.

Iako večerašnji meč u Italiji, koji startuje od 20.30 časova nema apsolutno nikakav rezultatski značaj, on će biti od velikog značaja za crno-bele. Pre svega, Partizan mora da dokaže da je ono protiv Krke bilo samo loše veče i da je sve to iza beogradskog kluba.

Jer podsetimo, bilo je to drugo najgore poentersko veče Partizana u istoriji ABA lige, pošto su gori bili samo u inicijalnoj sezoni protiv Zlatoroga iz Laškog, kada su postigli svega 49 poena. Po 50 koševa su ubacili i Igokei 2012. godine, te Cedeviti 2014. godine. Svakako, lampica za alarm se već uveliko upalila u redovima Saše Filipovskog.

Dobra stvar za Partizan jeste da je prolazak u narednu fazu već obezbeđen. Crno-beli imaju zagarantovano četvrto mesto, bez obzira na rezultat večerašnje utakmice i ishod meča između Huventuda i Burža. Beograđani u narednoj fazi igraju protiv Metropolitansa iz Pariza, Lokomotive Kubanj i italijanskog Trenta. Rivali su uglavnom poznati iz prethodnih sezona, tako da tim Saša Filipovskog zna šta može da očekuje.

Što se tiče večerašnjeg meča protiv Venecije, sve je jasno. Biće ovo njihov četvrti susret u samo dve godine, a Partizan trenutno vodi sa 2:1 u međusobnom skoru. U prvom delu ove sezone, crno-beli su na domaćem terenu slavili sa ubedljivih 95:73. Jednostavno, rezultati italijanskog kluba ove sezone daleko su od onih koje smo viđali nekih proteklih godina. Klub iz Zalivskog grada zauzima tek deveto mesto u Seriji A sa polovičnim skorom od šest pobeda i šest poraza.

U redovima Partizana u međuvremenu je bilo određenih kadrovskih promena, pa tako na večerašnjem meču nećemo gledati Nemanju Gordića, koji je prešao u ekipu Mornara, te Stefana Jankovića koji je takođe napustio klub.

O utakmici je govorio Markus Pejdž, koji tvrdi da će Partizan maksimalno ozbiljno shvatiti zadatak i pokušati da dođe do šeste pobede u Evrokupu ove sezone.

- Dobra je prilika pred nama da izađemo na teren snažno i pokažemo sve ono što smo tokom ove pauze radili na treningu. Iako smo obezbedili plasman u Top 16, ova utakmica je važna za nas kao odrednica za nastavak takmičenja u Evrokupu i regionalnoj ligi – ističe Amerikanac.

Večerašnju utakmicu sudiće kombinovana sudijska trojka koju će činiti Huan Karlos Garsija iz Španije, Sašo Petek iz Slovenije i Husein Čelik iz Turske.

Video: Krka deklasirala Partizan: Ubedljiv poraz crno-belih u Sloveniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA