Hvalio Hardena na Tviteru, a sad mora da plati 50.000 dolara

Liga je protumačila tvit Derila Morija kao "vrbovanje"

  • 0
Džejms Harden, Hjuston Rokits, Los Anđeles Lejkers, Lebron Džejms Foto: AP/Tanjug

U NBA ligi postoji oštra granica preko koje definitivno ne treba ići. To je na svojoj koži osetio predsednik košarkaških operacija Filadelfije, Deril Mori, koji će morati da plati 50.000 dolara zbog tvita u kojem je objavio sliku Džejmsa Hardena u svetlu njegovog potencijalnog prelaska među Seventisikserse.

Problem predstavlja činjenica da je Mori nehotice podelio sliku u kojoj ukazuje na to kakve je partije tokom prethodne sezone imao Harden u dresu Hjustona i što nije ni u jednom trenutku naglašavao mogući njegov prelazak u Filadelfiju.

Tvit je inače bio tu svega nekoliko minuta, pre nego što ga je Mori obrisao i rekao da poslat automatski preko aplikacije, te da je to bila samo tehnička greška. Inače, igračima, trenerima i zvaničnicima klubova nije dozvoljeno da daju komentare koji bi se mogli protumačiti kao poziv igračima da promene sredinu i pojačaju njihov klub – kako javno, tako i na privatnim profilima. Promovisanje klubova dozvoljeno je samo tokom „fri ejdžensija“.

Ovakva pravila počela su striktno da se primenjuju u poslednjih nekoliko godina, a kazne za ove prekršaje nisu određene, već zavise od administracije NBA lige. Mori je u prošlosti takođe kažnjavan zbog svojih tvitova, jer je putem ove mreže pružio podršku protestima u Hong Kongu.

Liga je zbog toga izgubila mnogo novca od TV prava, jer je rejting masovno pao u Kini kao reakcija na njegove tvitove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA