≫ 

Plava kosa, devet tetovaža i atraktivan izgled: Srbija nije imala lepšu direktorku nekog kluba

Tatjana Živanović je zbog silnih povreda morala da završi karijeru, ali je ostala u košarci

  • 18
Tatjana Živanović Printskrin: Instagram/tanja_7777

Tatjana Tanja Živanović (30), jedna od naših najatraktivnijih košarkašica, koja je doskora bila kapiten ŽKK Kraljevo, okačila je svoj dres 77 i prekrstila duge noge u direktorskoj fotelji tog kluba.

Posle silnih povreda kolena i skočnog zgloba i operacija koje je imala telo više nije moglo da izdrži i zato je završila karijeru i posvetila poslu sportskog direktora.

Karijeru je krunisala brojnim uspesima, između ostalog i zlatnom medaljom sa Evropskog prvenstva 2007. za igračice do 18 godina gde je igrala sa Jelenom Bruks, Sonjom Vasić, Anom Dabović.

Ono što ističe i čime se ponosi da je Kraljevčanka i da je ostala u svom gradu da živi i radi.

- Kraljevčanka sa ponosom, kao i Nevena Jovanović reprezentativka Srbije i moja školska drugarica. Nas tri Nevena.Kristina Baltić i ja išle smo u odeljenje zajedno i počele zajedno 2000. da treniramo košarku slučajnio i i to je tako ostalo. Prošla sam sve mlađe kategorije i igrala sam za U18 2007  uz Sonju Petrović, Nevenu Jovanović, Jelenu Milovanović (Bruks).

  • Zašto kraj karijere u 30. godini?

-  Imala sam dve operacije skočnog zgloba i imam 4 šrafa u nozi, i operaciju kolena. Ja sam pauzirala godinu i po dana sa košarkom. Nisam htela da igram, pa sam se vratila da igram. i tako dosta je bilo nekih problema. Na kraju sam se vratili i igrala za Kraljevo i tu okončala karijeru. Nisam mogla fizički više da igram, noga je bila katastrofa imam prafove u skočnom zglobu. Pokidala pet ligamenata bila sam nepokretna pola godine.

  • Imali ste i odlazak u inostranstvo?

- Da, igrala sam u Španiji,  na Kipru i Tunisu. Mene je uvek zanimalo da putujem, da upoznajem ljude, svuda sam bila po sezonu.

  • Ipak, na kraju povrtak u Kraljevo i povratak ekipe u vrh.

- Došla je neka nova Uprava, grad je stao iza nas i osvojili smo ove godine 15. marta Kup Srbije, a posle 20 minuta je proglašeno Vanredno stanje zbog kovida 19. Ipak, bili smo srećni jer smo vratili trofej u Kraljevo posle 50 godina. Takođe, zvanično smo bili prvi na tabeli sa jednim porazom, ali sezona nije završena i ostalo je da smo prvi na tabeli, ali se ne računa kao titula. Ove godine smo kasno počeli sve, imali smo Amerikanku koja nije htela da se testira na kovid, nismo imali plejmejkera, doveli smo novog trenera pred ligu... Tako da smo imali kikseve. Ipak, uspeli smo da se stabilizujemo i sada imamo šanse za plej of.

  • Kako Vam se čini uloga sportskog direktora?

- Ja sam i prošle godine, dok sam igrala, vodila neke papire i ulazila u fazon. Sad sam samo generalno posvećena tome. Brinem o igračicama, razgovaram sa trenerom o pojačanjima i tako sve što ide uz taj posao oko tima.

Tatjana Živanović Foto MN Press
  • Ne bežite i od atraktivnosti, vaše društvene mreže su pune atraktivnih slika na kojima pokazujete tetovaže?

- Zato što sam to ja, ne bežim od sebe, volim život, volim nešto malo drugačije. Ne radim ništa drugačije od onoga što jesam. Nisam kao svi ostali, želim da budem drugačija.

  • Pre 10 godina bili ste u fokusu javnosti zbog veze sa Kristijanom Golubovićem, kako sad gledate na to?

- Dosta me ljudi zove oko toga sada kad je u rijalitiju jer me pomene ponekad. O njemu sve najbolje, ja sam bila dete tada, imala sam 18 godina, što bi rekli "mladost- ludost". Ne bih imala nešto da dodam na tu temu. Ja sam u najboljim odnosima sa njim i znam mu suprugu koja je takođe iz Kraljeva.

Tatjana Živanović Printskrin: Instagram/tanja_7777
  • Imate i dosta tetovaža, otkud ta želja za tetoviranjem?

- Svaka ima posvetu, svaka ima svoje značenje, Imam ih 9, ali nisam se tetovirala poslednjih godina. Malo me je prošlo sa godinama, ali nije da sam totalno završila sa tim. Imam lava na grudima, lava na butini, inače sam lav u horoskopu. Imam ime pokojne bake, svaka ima svoje značenje. Ja sam to što jesam.

  • Osim tima Kraljeva postali ste i član komisije za žensku košarku KSS?

- Što se tiče mene i komisije, Ani Joković dugujem tu čast. Iz našeg regiona nije bio niko u komisiji, pa sam zato ja došla tu. Što se tiče žena u sportu ja navijam za to, drago mi je da se to dešava i što su žene izjednačene jer su podjednako sposobne da obavljaju kao muškarci.

Da li vam nedostaju treninzi?

- Da, silno, sada sam dva meseca bez treninga i već sam nervozna. Navike su navike. Odmoriš se malo, ali si navikao da živiš tako. Moraću da se aktiviram sa devojkama malo.

Video: Marija (30) je jedina direktorka u Beogradu koja motocikl vozi na štiklama

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    3. januar 2021 | 12:13

    Kad vidim ovolike tetovaže na devojci muka mi dodje... Upropastavanje tela.

  • Deki

    3. januar 2021 | 15:21

    Strašno...nekad je direktor bio skolovan,uticajan,obrazovan,vaspitan...a sada...

  • Crni

    3. januar 2021 | 15:48

    Lepota je subjektivna stvar, pitanje je zna li uopste da radi posao koji treba obavlja ili je jedina kvalifikacija tetovaza i lepota. Neka im je Bog u pomoci ako su ovo jedine kvalifikacije, trebace im svaka pomoc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA