Zvezda bez četvorice "juriša" na Panatu, cilj je popraviti utisak iz Laktaša

Dejan Radonjić ima velike kadrovske probleme pred večerašnji duel sa Zelenima

  • 2
Dejan Radonjić

Foto: aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

Povratak Dejana Radonjića na klupu Crvene zvezde nije doneo adekvatnu „šok terapiju“. Crveno-beli su u Laktašima protiv Igokee prikali izuzetno bledu partiju, gubili i preko 30 poena u nekoliko navrata, a na kraju halu napustili pognute glave (85:65). Iz aviona se vidi da je pred crnogorskim stručnjakom izuzetno težak posao, a prilika za popravni je već večeras kada Zvezda dočekuje Panatinaikos u poslednjem duelu u ovoj kalendarskoj godini od 19 časova.

Mnogo je nedostataka bilo u igri Zvezde, osetilo se odsustvo Džordana Lojda, koji je i dalje van stroja zbog zaraze koronavirusom. Niko umesto njega nije uspeo da se nametne kao lider, pa je Radonjić kroz čitav susret „šarao“ u potrazi za idealnom petorkom.

Nije uspeo da je pronađe.

Stoga će reakcija biti potrebna večeras. Sastav je već pretrpeo određene promene. Kao što smo pomenuli, otišao je Emanuel Teri, a došao je Lendri Noko. On neće biti večeras na terenu, jer jednostavno još nije spreman za takmičarski ritam, a van stroja će biti Marko Simonović, te Lengston Hol koji se još nije oporavio od povrede i već pomenuti Džordan Lojd.

džordan lojd

Foto: MN Press

Da bi uopšte smeli da počnu da razmišljaju o nekoj eventualnoj borbi za plej-of, crveno-beli moraju da krenu da pobeđuju. A to je nešto što im u poslednje vreme zaista ne ide. Zvezda od derbija sa Partizanom ima sedam poraza i svega dva trijumfa, što je daleko do učinka kojim mogu da budu zadovoljni na Malom Kalemegdanu.

Sa druge strane, nije lepa sezona ni iza košarkaša Panatinaikosa, bar kada pričamo o Evroligi. I Zeleni iz Grčke su upisali svega pet pobeda do sada uz utakmicu manje u odnosu na Crvenu zvezdu, pa će u Beogradu tražiti određeni „preokret“. Trenutno osmoplasirana Olimpija iz Milana ima devet pobeda, što nije nedostižno, ali bi drugi deo sezone morao da bude perfektan, kako za Beograđane, tako i za goste.

U Panatinaikosu odlične partije ove sezone pruža naš Nemanja Nedović, koji je prošle sedmice protiv Makabija ubacio vrtoglavih 39 poena uz dva skoka i šest asistencija, ali je njegov tim na kraju poražen (89:81).

Pred večerašnji meč, Radonjić se nada najboljem, mada je i sam svestan da će njegov sastav biti debelo oslabljen zbog zdravstvenih razloga.

- Uz opterećenja koja su prisutna, izostanke pojedinih igrača, trudićemo se da damo u sredu naš maksimum. Panatinaikos je u više navrata pokazao da ima kapacite da odigra dobro, imaju odlične igrače, fizički potentne. Očekuje nas težak meč, kada bih upoređivao sa Laktašima, ovaj meč ima drugu konotaciju. Zato sa ovih 12 igrača moramo da odigramo maksimalno kako bismo odgovorili svih 40 minuta na fizičku igru Panatinaikosa, stvari koje rade u odbrani i napadu. Ako tako budemo konkurentni do samog kraja, i ukaže nam se prilika da dođemo do pobede, to bi zaista bilo sjajno – tvrdi crnogorski stručnjak.

Utakmicu će suditi trojka u sastavu – Anhel Migel Perez iz Španije, Karmelo Paterniko iz Italije i Šefi Semeš iz Izreala.

Video: Radonjić: Oslabljeni smo, ali protiv Panatinaikosa mora maksimalno zalaganje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DelijeSnSrbija

    30. decembar 2020 | 15:23

    Znaci izgubicemo 17 poena sto ce biti oooogroman uspeh!Rudonja odlazi!

  • delija doboj

    30. decembar 2020 | 18:32

    ja pricam savki dan...bez sudijske pomoci mi smo niko i nista..jednostavno nemamo igru..sve je to bacanje kamena sramena...ako nas krene krene..nema ideje nama vica nema igre nama trenera..za igrace znamo da imamo jednoga i nista vise...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA