≫ 

Trenutak za istoriju košarke: Žena vodila NBA tim kao glavni trener!

Nesvakidašnji prizor na meču Los Anđeles Lejkers - San Antonio

  • 1
Becky Hammon Foto: Tanjug/AP

Dugogodišnja asistentkinja u stručnom štabu San Antonio Spurusa Beki Hemon, dočekala je najveći trenutak u svojoj karijeri, ujedno je ispisala istoriju najjače lige na svetu - postala je prva žena koja je vodila jedan NBA tim, kao glavni trener.

To se desilo u noći između srede i četvrtka kada je, posle isključenja Grega Popoviča, preuzela vođenje San Antonija protiv šampiona Lejkersa.

Legendarni Pop je isključen početkom drugog poluvremena, a palicu je predao Beki, koja je preuzela komande, ali je na kraju gledala nemoć svojih igrača u porazu od 121:107.

- Očigledno da je ovo velika stvar, od neverovatne važnosti - rekla je Hemon, koja je u stručnom štabu Teksašana od 2014. godine.

- Gledam da me sve ovo ne ponese, da mi ne bude nešto preterano bitno, jer bi moglo da me ponese - izjavila je prva trenerska dama NBA lige.

Beki Hemon je imala berićetnu košarkašku karijeru i kao igračica, bila je šampion WNBA lige, potom i prva žena koja je priključena "stafu" nekog NBA tima.

I ona je bila iznenađena što je dobila priliku da vodi tim, nije očekivala, ali kada joj je izlazeći Popovič rekao "imaš ih", sve joj je bilo jasno.

Prvi trener Sparsa je inače isključen zbog psovanja sudije Tonija Brauna, potom i zbog ulaska na teren, pošto je bio nezadovoljan jednom odlukom na štetu njegovog tima.

Sakramento je odlično započeo novu NBA sezonu, ima skor 3-1, a večeras (01.00), u novogodišnjoj noći, gostuje Hjustonu i to će biti pravi ispit za Kraljeve. Kvota na keca je 1,50, a na dvojku 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za novogodišnje NBA mečeve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    31. decembar 2020 | 11:29

    Kad zena uzme onu stvar u ruke ,to vise nije mala stvar😉,zenu netreba nikad potceniti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA