Košarkaška pijaca ne miruje: Roko Leni Ukić odlazi iz Ljubljane i vraća se u Split!

Svi klubovi traže idealnu petorku za završnicu sezone

  • 0
Roko Leni Ukić Foto: MN Press

Kuva na transfer pijaci poslednjih nekoliko dana u ABA ligi. Brojne odlaske i dolaske videli smo u FMP-u, Partizan se dograbio plejmejkera, Zvezda je menjala na centarskim pozicijama, dok je iz Mege otišao Jovan Novak.

A Split može da trlja ruke, pošto se u ovaj klub vratio Roko Leni Ukić, koji dolazi iz Cedevita Olimpije. Dolazak Luke Rupnika naterao je iskusnog hrvatskog košarkaša da možda i poslednju profesionalnu sezonu završi u matičnom klubu i da se na taj način spremi za kvalifikacije za Olimpijske igre. One će se krajem juna igrati upravo u Splitu, a podsetimo, jedan od turnira odigraće se i u našem glavnom gradu.

Nije bilo suđeno Ukiću da pređe u Split letos, iako je bilo govora o tome. Međutim, Cedevita Olimpija je tada nudila hrvatskom košarkašu igru u Evrokupu, ali se ispostavilo da on tamo i nije dobijao mnogo prilika.

Inače, na sedam utakmica u regionalnom takmičenju imao je prosečno 5,3 poena uz 2,6 asistencija za nešto više od 13 minuta na terenu. U Splitu će svakako imati nešto veću minutažu i ulogu.

Tokom karijere, Roko je nastupao u brojnim evropskim zemljama i u NBA ligi, pa tako može da se pohvali da je nastupao za Baskoniju, Barselonu, Virtus, Toronto, Milvoki, Fenerbahče, Panatinaikos, Cedevitu, Vareze, Kantu, AEK, Pariz Levaloa, Antib i Cedevita Olimpiju.

Video: Najbolji trenuci meča KK Partizan i KK Split

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA