Barsa "kaznila" Ertela: Ne napušta klub, ali će igrati za rezervni tim do kraja sezone

Nećemo ga više gledati u ACB ligi

  • 0
Tomas Ertel Foto: Youtube / Printscreen

Izgleda da je saga o Tomasu Ertelu donela svoj poslednji čin. Bar do kraja tekuće sezone. Francuz nije našao klub u koji bi mogao da ode (a da pritom odgovara željama Barselone), nisu ga pustili u Real Madrid, pa je samim tim „kažnjen“ i igraće za B tim Blaugrane.

Može se reći da je reč o kazni samo u „igračkom“ smislu, jer će u onom finansijskom, Ertel i dalje biti na dobitku. Milioni će leći na njegov račun do kraja takmičarske godine, tačnije primiće svih 2.000.000 evra, ali je Šarunas Jasikevičijus odlučio da ga disciplinuje i da ga definitivno ne vrati među najbolje igrače koje ima ovaj katalonski klub.

Nije ovo prvi put da će se neki prvotimac naći među drugorazrednim košarkašima, pošto je istu sudbinu 2017. godine preživeo Tajris Rajs. Naćo Rodrigez ga je tada prosledio u rezervnu ekipu, nakon što Amerikanac nije pronašao tim u koji bi mogao da pređe.

- Ja sam Ertelov menadžer. I da, ovo je potpuno neverovatna situacija. Barsa ga ne želi u timu, ali sa druge strane mu ne daje slobodu u izboru nove sredine. Nije teško zaključiti zašto – rekao je Miško Ražnatović.

Pitanje je da li će i u kolikoj meri to uticati na Ertelove igre i cenu u budućnosti. Bilo kako bilo, Barsa je uspela sa druge strane da dovede Lea Vestermana iz Fenerbahčea, a on je već upisao debi za svoju novu ekipu.

Deluje da je Ertel pristao na „primirje“, a ostaje otvorena priča oko toga da li će već u junu uspeti da se zaputi ka španskoj prestonici i tako servira hladnu osvetu Barseloni u dresu Real Madrida tokom naredne sezone.

Video: Dobar početak 2021: Crveno-beli trijumfom nad Zadrom ponovo na čelu tabele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA