≫ 

Branko Lazić statistički najgori igrač Evrolige: Kapiten Zvezde na začelju liste od 271 igrača

Neslavna statistika Branka Lazića ove sezone

  • 98
Branko Lazić Foto: Marko Jovanović

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić često je godinama davao nemerljiv doprinos uspesima crveno-belih. Zato je navijačima Zvezde jedan od najdražih članova ekipe, iako su uvek u timu bili mnogo bolji igrači od njega.

Ipak, Lazić je često ostavljao srce na terenu, obavljao one "prljave poslove", koji se ne primećiju i koji ne ostaju zabeleženi u statistici, a to se posebno odnosi na odbranu, za koju je specijalizovan.

Ipak, ove sezone je Lazić u daleko slabijoj formi nego što je to ranije bio slučaj, a to se odražava i na rezultate ekipe, koja je trenutno na 15. mestu na tabeli, ali i na njegov statistički učinak, koji je ove sezone najgori u Evroligi kada se računaju svi igrači koji su nastupali u elitnom evropskom takmičenju.

Lazić je i na meču protiv Fenerbahčea pogoršao svoju lošu statistiku, pa je bio jedini igrač u ekipi koji je meč završio sa indeksom korisnosti koji je bio u minusu. Promašio je tri šuta, imao tri izgubljene lopte i tri napravljena faula, bez poena, skoka i asistencije.

Tako je sada posle 18 odigranih kola, Lazić je na začelju statističke liste kada se računa ukupan indeks korisnosti u Evroligi.

Na listi od 271 imena, Lazić je na dnu sa ukupnim indeksom od -9 na 18 mečeva. Uz Lazića su u minusu samo još 17 igrača.

Zvezda na listi za ukupan indeks korisnosti ima i čoveka koji je u vrhu, u pitanju je Džordan Lojd, koji je trenutno na 7. mestu sa ukupnim indeksom od 272 iz 15 mečeva.

Video: Lazić: Hoćete iskrenu izjavu ili da mažemo oči jedni drugima i dalje?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • МАРАКАНА РОЂАЦИ

    8. januar 2021 | 14:04

    Није он ове сезоне најгори него већ 3 или 4 сезоне за редом...

  • Zoki

    8. januar 2021 | 14:12

    BRAVO, da se zna konacno!!! Covek je totalno neupotrebljiv za vrhunsku kosarku, isto kao i Simonovic. A plata im je mnogo veca nego sto se pise. Lazo, hvala za sve, idi u FMP kod Filipa. Napred Zvezdo!!!

  • Max

    8. januar 2021 | 13:56

    Hahahahaha pa taj nikad nije ni znao da igra,da je valjao odavno bi igrao u evropi negde a ne godinama u zvezdi ,nijedna ponuda ne dolazi za njega....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA