≫ 

Još jedan lud ABA meč: Cedevita Olimpija "preživela" triler finiš u Zadru

Jaka Blažič najefikasniji sa 23 poena, ali su meč prelomili Edo Murić i Kendrik Peri, Dalmatinci promašili šut za pobedu

  • 3
jaka blažič

Foto: ABA/Zadar/Zvonko Kucelin

Opasno se zahuktala plej-of trka u ABA ligi, u kojoj je i dalje kao jak kandidat i Cedevita Olpimpija, danas više nego juče, pošto je slovenačko-hrvatski sastav uspeo da pobedi Zadar 80:78, tačnije da "preživi" u neizvesnoj završnici meča u Dalmaciji.

Gosti su vodili gotovo čitav meč, Jaka Blažič je komandovao sa 23 poena, ali je u poslednjoj deonici došlo do pada u igri tima Jurice Golemca i preokreta Zadrana, pa je viđen dramatičan finiš, baš kao i u mečevima dan ranije Borac - Partizan i Split - Budućnost.

Zadrani su poenima Mavre imali vođstvo 78:74 na 01:45 minuta pre kraja, a gosti pred sobom izuzetno težak zadatak da preokrenu. Blažiča je stao šut, nije bilo njegovog poenterskog doprinosa u poslednjoj deonici, pa su drugi aduti gostiju morači da preuzimaju odgovornost.

 

Istupio je najpre Murić sa trojkom na minut i po pre kraja, na drugoj strani Bursać je promašio oba penala, što je Cedeviti Olimpiji otvorilo novu šansu da ponovo preuzme vođstvo.

Tada je Kendrik Peri uzeo šut za tri, pritom je bio fauliran, a sa linije slobodnih bacanja iskoristio sva tri šuta i doveo goste do vođstva 55 sekundi pre kraja - 80:78.

Ni u narednom napadu Dalmatinci nisu uspeli da dođu do poena, Mavra je izgubio loptu, a nakon što je i Cedevita Olimpija kiksnula na drugoj strani, Džastis je uzeo stvari u svoje ruke, tekle su poslednje sekunde meča, a Amerikanac se nije proslavio - promašio je šut za tri i "predao" pobedu gostima.

Tim iz Ljubljane je tako došao do osme pobede u sezoni, ima i tri poraza, uz čak tri utakmice manje od većine rivala.

Osim Blažiča, koji je bio najefikasniji akter meča, kod gostiju su ključne role odigrali Peri sa 14 poena, Hopkins sa 13 i Džons sa 12, ali mora se istaći i uloga Murića, njegovog važnog hica pred kraj meča.

Najbolji kod Zadrana bio je Džastis sa 20 poena.

ABA liga, 14. kolo

Borac - Partizan 75:71

Split - Budućnost 78:77

Nedelja

Mega - Igokea 84:86

Krka - Cedevita - Olimpija (odloženo)

Crvena zvezda - Cibona (odloženo)

Zadar - Cedevita Olimpija 78:80 (meč 9. kola)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA