≫ 

Atlanta objavila detalje povrede Bogdanovića, Srbin je imao sreće!

Iako još uvek nema tačne procene trajanja oporavka, za očekivati je da će naš bek nekoliko nedelja odsustvovati sa terena

  • 0
Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Ne tako loše vesti za Bogdana Bogdanovića, Atlantu i srpsku košarku: bek Hoksa doživeo je takozvanu avulzionu frakturu desnog kolena, zbog toga je došlo i do otoka mekog tkiva u predelu povrede i kontuzije kosti, te našeg igrača očekuje ipak manja pauza nego što se u prvi mah očekivalo. Prema prvim procenama, nekoliko nedelja.

Atlanta je u toku večeri, nakon što je Bogdanović bio podvrgnut pregledu na magnetnoj rezonanci, objavila detalje povrede koja će našeg igrača na duže vreme odvojiti od terena.

Bogdan se povredio na utakmici sa Šarlotom, nezgodno se sapleo u trenutku kada je poveo napad svog tima, iskrenuo je skočni zglob, ali je od siline pokreta stradalo koleno, sada vidimo i koliko teško.

Inače, avulzioni prelom nastaje kada tetivni ili ligamentarni pripoj otrgne mali deo kosti, najčešće nastaje na pripojima mišića usled dejstva sile otrgnuća, a zbog snažne kontrakcije muskulature koja prelazi fiziološke granice najviše ga srećemo u praksi kod sportista.

bogdan bogdanovic Foto: Tanjug/Ap

Terapija, kažu knjige i praksa, ne zahteva imobilizaciju, mirovanje kod ovakve vrste povrede treba sprovesti nekoliko dana, a zatim nastaviti sa kretanjem do granice bola.

Ono što je ohrabrujuće je da Bogdan najverovatnije neće morati na operaciju, jer su retke hiruške intervencije kod avulzijskih fraktura (koleno, peta, nadlaktna kost), ali poslednju reč doneće naravno lekarski tim Atlante.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA