Brza promena na klupi Panatinaikosa: Nedovićev tim od danas predvodi izraelski stručnjak

Oded Kataš biće trener Zelenih do 2022. godine

  • 0
Oded Kataš Foto: Youtube / Printscreen

Nije bilo potrebno mnogo vremena čelnicima Panatinaikosa da pronađu zamenu za Jorgosa Vovorasa na klupi. Danas je ozvaničeno da je novi trener grčkog kluba postao izraelski stručnjak, Oded Kataš, koji je sa Zelenima potpisao ugovor do 2022. godine.

On je dve godine nastupao za Zelene dok je bio igrač između 1999. i 2001. godine. Karijeru je završio upravo u Panatinaikosu, da bi nakon toga trenersku karijeru započeo u svojoj rodnoj zemlji, Izraelu.

Do sada je u karijeri predvodio ekipe Hapoel Eliona, Makabija iz Tel Aviva, Hapoel iz Jerusalima i Hapoel Elijat u dva navrata, kao i Hapoel iz Tel Aviva i reprezentaciju Izreala. Dakle, iza Kataša je prilično bogata trenerska karijera.

On će pokušati da poboljša i preokrene sezonu Panatinaikosa, koja je za sada slabija nego prethodne. Zeleni se nalaze tek na 15. mestu na tabeli Evrolige sa skorom od šest pobeda i 12 poraza koliko ima i ekipa Crvene zvezde. Priliku za debi Kataš će imati protiv Fenerbahčea, kojem Zeleni gostuju sutra od 18:00 u okviru Evrolige.

Videćemo kako će pod njegovom palicom zaigrati srpski košarkaš, Nemanja Nedović, koji je na jučerašnjem meču protiv Asvela na domaćem terenu nastavio sa monstruoznim partijama ubacivši čak 33 poena uz pet skokova i šest asistencija. Podsetimo da mu to nije rekord karijere, pošto je protiv Makabija nekih mesec dana ranije upisao 39 poena uz dva skoka i šest podeljenih lopti.

Video: Naš poznati košarkaš smiruje verenicu koja paniči zbog korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA