≫ 

Već smo navikli na to od njega: Jokić novim tripl-dablom „zakucao“ Karija i Golden Stejt

Srpski košarkaš noćas je odigrao sjajnu ulogu u odbrani, upisavši tri ukradene lopte

  • 2

Neki su sasvim stidljivo pred početak tekuće sezone u NBA ligi nagovestili da bi Nikola Jokić mogao ozbiljno da se uključi u borbu za titulu najkorisnijeg igrača. A to iz utakmice u utakmicu sve više dobija na snazi. Srpski košarkaš nijednom na 12 odigranih utakmica nije propustio da upiše bar dabl-dabl, a noćas je protiv Golden Stejta po peti put došao i do tripl-dabla. To je bilo sasvim dovoljno da Denver slavi prilično laku pobedu protiv Golden Stejta na svom terenu – 114:104.

Jokić je na meču protiv Karijevog tima upisao 23 poena, pritom dodavši 14 skokova i 10 asistencija, a samim tim bio je najefikasniji igrač u svojoj ekipi. Sa druge strane, Stef Kari je postigao čak 35 poena, dodao je i 11 uhvaćenih lopti, ali je takođe čak sedam „ispustio“, pa se može reći da je to i presudilo noćas u centru Kolorada.

Srpski košarkaš je tako po učinku bio relativno blizu svog ovosezonskog proseka, koji kaže da on po utakmici prosečno beleži tripl-dabl. Pored toga što postiže oko 24,2 poena po utakmici, momak iz Sombora kraj svog konta ima 11,2 skoka i 10,4 asistencija.

Stef Kari Foto: Tanjug / AP

Treba dodati da je Jokić danas imao 8/16 iz igre, a da pritom nijednom nije pogodio sa distance iz četiri pokušaja (0/4). Umesto toga, bio je jako čvrst u reketu, upisao 8/12 za dva poena, a ujedno je bio perfektan sa linije za slobodna bacanja – 7/7.

Što se Jokićevih saigrača tiče, među njima su se danas istakli Vil Barton i Džamal Marej sa po 17 poena. I dok je Barton imao četiri skoka i tri asistencije, Marej je „umalo“ upisao dabl-dabl, pošto mu je za to nedostajala jedna uhvaćena lopta. Ovako, imao je devet skokova i još šest podeljenih lopti saigračima.

Već tokom prve četvrtine Denver je otišao na dvocifrenu razliku, koju je manje-više uspešno održavao i kroz čitav drugi kvartal. Ponovo je trzavica bilo nastavku, pošto je Golden Stejt u jednom trenutku trećeg perioda prišao na zaostatak od samo pet poena, ali je tim iz Kolorada serijom 7:0 na kraju te četvrtine uspeo da se i definitivno odlepi i uvede meč u mirnije vode. U poslednjoj deonici Kari i družina gotovo da nisu imali snage da ozbiljnije zaprete Denveru.

Što se ostalih mečeva tiče, treba istaći pobedu Indijane na gostovanju Portlandu (87:111). Međutim, ova utakmica neće ostati u pamćenju po samom rezultatu, koliko po nešto težoj povredi Jusufa Nurkića, koji je prema prvim izveštajima „preko bare“ slomio zglob šake kada je želeo da izbije loptu Malkolmu Brogdonu. Nije poznato koliko će bosanski košarkaš odsustvovati sa terena.

Do pobede je došla Filadelfija, koja je na svom terenu savladala Majami uz 31 poen Šejka Miltona, slavio je i Hjuston na gostovanju San Antonio Sparsima, a veče je zaokružio trijumf Toronto Raptorsa protiv Šarlot Hornetsa u izuzetno tesnom duelu.

NBA REZULTATI

Filadelfija – Majami 125:108

San Antonio Spars – Hjuston Rokets 105:109

Toronto – Šarlot 111:108

Denver – Golden Stejt 114:104

Portland – Indijana 87:111

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Radonjić uoči Reala: Da budemo bolji nego protiv Fenerbahče

Pred večerašnje (21.00) gostovanje Valensiji, navijači Zvezde se uzdaju u tradiciju. Crveno-beli redovno pobeđuju domaćina, a Radonjić je u prvom mandatu imao perfektan skor na gostovanjima španskom klubu. Ipak, trenutne pozicije na tabeli diktiraju kvote, pa je kec 1,35, a dvojka 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Valensija – Zvezda

Večeras (18.00) u Moskvi sastaju se dva trenutno najbolja tima Evrolige CSKA i Barselona. Domaćin ima dve pobede više i novim trijumfom bi bio potpuno bezbedan na prvom mestu. Kvota na keca je 1,60, a na dvojku 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA – Barselona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaso

    15. januar 2021 | 09:00

    Sta im radi brat...

  • sims

    15. januar 2021 | 07:49

    On sledece godine kao delimicno slobodan ili 2023 najkasnije potpisuje novi rekordan ugovor preko 200 milki,i apsulutno zadluzeno Nikola!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA