≫ 

„Šek, to je ruski! Ja sam iz Srbije“: Jokić se našalio sa čuvenim košarkašem nakon sjajne partije

„Volim da igram polako i da vidim šta će se desiti na terenu“, dodaje srpski igrač

  • 6
Nikola Jokić FOTO: Youtube / Printscreen

Još jednu fantastičnu partiju odigrao je Nikola Jokić noćas protiv Golden Stejta. Srpski košarkaš došao je do petog tripl-dabla u sezoni, ubacio je 23 poena uz 14 skokova i 10 asistencija, pa je samim tim bio najzaslužniji za trijumf njegovog Denvera protiv odličnih Ratnika (114:104).

Podsetimo, Jokić je prvi igrač još od Vilta Čembrlena koji drži prvo mesto po broju asistencija u ligi, iako igra na centarskim pozicijama, što je podatak za svako poštovanje. Pitaju se „preko bare“ može li tu da se zadrži sve do samog kraja.

- Iskreno ne znam. Duga je sezona, trener je odlučio da mi što više da loptu u ruke. Mislim da zbog toga imam dosta mogućnosti da asistiram, pronalazim saigrače i lakše postižem poene. Ne radi se tu samo o meni, već o strategiji, timskoj igri, ali ako uspem to da uradim, bilo bi fenomenalno – kaže Jokić.

Naravno, ova sezona je dosta drugačija zbog pandemije koronavirusa koja je poremetila normalne tokove života. Nadamo se da će se ona što pre okončati, a Jokić kaže da zbog nje uglavnom zavisi koliko neki timovi imaju igrača na raspolaganju za određeni meč i da to može da utiče na ishod.

- Drugačije je, ali to su pravila. Moramo da igramo po njima. Sve to utiče na ekipe, tako da oanj ko ima više dostupnih i zdravih igrača, imaće bolji skor na kraju. Za neke će to biti prilika da dođu do lakih pobeda – dodaje srpski košarkaš.

Mladi Džejms Vajzmen u ekipi Golden Stejta nije imao lek za „Džokera“. Zbog toga se našalio čak i Šakil O’Nil koji je rekao da je srpski igrač uništio centra Ratnika.

- Ne bih baš rekao da sam ga uništio, ha-ha. Volim da igram polako, da vidim šta će se desiti na terenu, da li će me udvojiti ili pustiti. Mislim da svaki meč za mene, ali i za tim treba da bude prilika da naučimo nešto novo. Mnogo često su me udvajali u plej-ofu. Treba proceniti kada je dobro ići na faul u takvim situacijama i doći do lakih poena – analizira Jokić.

Ističe Jokić da to što je lopta dosta dugo u njegovim rukama pomaže ostalima da se oslobode i dođu u bolje pozicije za šut. Takođe kaže da mu to baš nimalo ne smeta.

- Mislim da je to dobro baš zato što se zbog toga otvaraju neke pozicije spolja, rasterećuju se ostali. Ne mogu da mi ostave toliko praznog prostora, pa zbog toga mogu da izbacim loptu napolje. Pokušavam da „uzmem“ sve što mi svaka utakmica pruža – ističe srpski igrač.

Za kraj intervjua, čuveni Šakil O’Nil dobacio je Jokiću poznato „spasiba“ što znači hvala na ruskom, a srpski košarkaš je imao spreman odgovor na njegovu doskočicu.

- Šek, pa to je ruski! Ja sam iz Srbije! – našalio se Jokić za kraj intervjua.

Video: Jokić priredio pravi šou: Izveo tripl-dabl i zakucao Karija i Golden Stejt

Pred večerašnje (21.00) gostovanje Valensiji, navijači Zvezde se uzdaju u tradiciju. Crveno-beli redovno pobeđuju domaćina, a Radonjić je u prvom mandatu imao perfektan skor na gostovanjima španskom klubu. Ipak, trenutne pozicije na tabeli diktiraju kvote, pa je kec 1,35, a dvojka 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Valensija – Zvezda

Večeras (18.00) u Moskvi sastaju se dva trenutno najbolja tima Evrolige CSKA i Barselona. Domaćin ima dve pobede više i novim trijumfom bi bio potpuno bezbedan na prvom mestu. Kvota na keca je 1,60, a na dvojku 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA – Barselona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    15. januar 2021 | 09:09

    Zašto se našalio kada je rekao da je to ruski a ne srpski! Nadmeni i prepotentni amerikanci misle da je ispravno onako kako oni kažu i ne žele da se potrude da saznaju šta je ispravno. Pa ceo svet zna šta znači spasiba i čija je to reč!

  • jovo

    15. januar 2021 | 09:29

    Nikola ne samo da si odlican negi si konstantan u tvojoj igri.Samo tako dalje brate Srbine🇷🇸🙏👍😂

  • Bixy

    16. januar 2021 | 00:55

    Kakav lik! Svaka njemu čast. Živ bio i sreća ga pratila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA