≫ 

Bogdan počeo sa rehabilitacijom: Srpski košarkaš dobro prošao, ligamenti kolena ostali netaknuti

Nakon dodatnih analiza utvrđeno je da Bogdanović ima avulzioni prelom

  • 2
Bogdan Bogdanović

Foto: AP/Tanjug

Taman što je krenuo sa sjajnim partijama na početku nove sezone, Bogdan Bogdanović suočio se sa nezgodnom povredom. Iako je u prvom momentu delovalo da će srpski košarkaš duže odsustvovati sa terena, iz tabora Atlatna Hoksa stižu umirujući tonovi.

Urađeni su dodatni pregledi, baš kako je i najavljeno 10. januara i utvrđeno je da je Bogdanović u meču sa Šarlotom doživeo avulzioni prelom desnog kolena, koji je propraćen upalom tkiva i nagnječenjem kosti. Međutim, dobra stvar je da su ligamenti ostali u potpunosti netaknuti.

- Dodatna analiza potvrdila je da nije došlo do povrede ligamenata kolena Bogdana Bogdanovića koji je zadobio avulzioni prelom. Bogdan je započeo fazu rane rehabilitacije. Rok za oporavak nije još utvrđen. Dodatne informacije će biti dostupne nakon što Bogdan uđe u narednu fazu oporavka – ističu Hoksi u saopštenju na zvaničnom sajtu.

Takođe, dobra vest je da avulzioni prelom uglavnom ne zahteva operaciju i tipičan je za osobe koje se bave sportskim aktivnostima. Oporavak u proseku traje između četiri i šest sedmica, ali nekada se može odužiti i do dva meseca. Ipak, to nije toliko strašno i Bogdan će se vratiti na teren taman kada to bude bilo najvažnije.

Podsetimo, Bogdan se povredio na meču sa Šarlotom, kada je posle duela sa Lamelom Bolom nezgodno stao na desnu nogu. Uz pomoć saigrača napustio je teren, a u dosadašnjem delu sezone u proseku je beležio 9,9 poena uz 3,8 skokova i 2,1 asisteniju.

Video: Radonjić uoči Reala: Da budemo bolji nego protiv Fenerbahče

Pred večerašnje (21.00) gostovanje Valensiji, navijači Zvezde se uzdaju u tradiciju. Crveno-beli redovno pobeđuju domaćina, a Radonjić je u prvom mandatu imao perfektan skor na gostovanjima španskom klubu. Ipak, trenutne pozicije na tabeli diktiraju kvote, pa je kec 1,35, a dvojka 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Valensija – Zvezda

Večeras (18.00) u Moskvi sastaju se dva trenutno najbolja tima Evrolige CSKA i Barselona. Domaćin ima dve pobede više i novim trijumfom bi bio potpuno bezbedan na prvom mestu. Kvota na keca je 1,60, a na dvojku 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA – Barselona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svaku

    15. januar 2021 | 08:40

    srecu i i brzo ozdravljenje ti zelim .,

  • Realno

    15. januar 2021 | 11:44

    Najgore vrste povreda kod kolenaOštećenje hrskavice-oporavak 9 do 12 meseciLom čašice-6 do 9 meseciUkršteni ligamenti-4 do 6 meseci...Sve ostalo je smešno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA