≫ 

Partizanov meč istine u Podgorici: Crno-beli igraju za opstanak u plej-of trci na teškom gostovanju

Tim Saše Filipovskog pred velikim izazovom

  • 8
džastin kobs Foto: ABA/Partizan NIS

Košarkaši Partizana ispucali su sve moguće kredite u ABA ligi, već sedam poraza u 14 utakmica imaju Beograđani i jasno je da više nemaju prava na kiks, čak i sve pobede do kraja ne garantuju timu Saše Filipovskog ABA plej-of, ali nada u povoljan ishod i dalje tinja...

U subotu, 16. januara, u SC "Morača", Partizan će protiv direktnog rivala za doigravanje imati priliku da sebi koliko toliko popravi poziciju na tabeli i uveća šanse i nadu u plasman u prva četiri tima na tabeli na kraju, ali za tako nešto, za pobedu nad viceprvakom lige, potrebno je mnogo više od onoga što su dosad Beograđani pružali u regionalnom šampionatu.

Zna to dobro i trener Filipovski koji je u superlativu pričao o ekipi Budućnosti.

- Budućnost je odlična ekipa koja je dobro vođena i dobro selektovana. Jezgro ekipe je ostalo isto, sa igračima koji su u sistemu više godina. Ivanović i Kobs koji su odlični napadači sa dobrim šutem su kreatori igre. Igrači na poziciji 4 takođe dobro šutiraju, igraju brzo, umeju da povuku ekipu u kontranapad. Jasno je da nas čeka veliki izazov i teška utakmica.

Partizan je protiv Trenta odigrao dobar meč, najavio rezultatski uzlet, ali takve stvari mora da radi u kontineuitetu ako želi da postigne visoke ciljeve.

- Pre svega je potrebno da se regenerišemo nakon prethodnog meča i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, da nam to bude konstanta u igri jer šut uvek može da varira. Suština je da odigramo timski i da hrabro uzimamo otvorene šuteve. Osim malih povreda i umora, nemamo većih problema u ekipi. Ognjen Jaramaz nije još spreman da se priključi i pomogne timu, tako da će protiv Budućnosti igrati manje-više isti sastav kao i protiv Trenta - poručio je Filipovski.

Centar Nikola Janković je pred polazak na put izjavio:

- Budućnost je jako neugodna ekipa koja pretenduje da bude u samom vrhu ABA lige i da se bori za titulu. Očekuje nas teška utakmica, Budućnost je u Evrokupu pobedila Burg sa 20 poena razlike i u dobroj su formi, ali mi tražimo svoju šansu, napredak i nastavak pobedničkog niza. Daćemo sve od sebe da zabeležimo još jednu pobedu. Kontinuitet pobeda možemo ostvariti odbranom, a to je prošla utakmica u Evrokupu i pokazala. Kroz odbranu i timsku energiju možemo tražiti šansu za uspeh u svim narednim mečevima - istakao je Janković.

Podsetite se kako je Budućnost, trojkom Nikolića u poslednjoj sekundi, porazila Partizan u prvom delu sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    15. januar 2021 | 13:15

    Гробари не треба да се нервирају ако изгубе. Играће поново против Приморске, где имају велике шансе да победе

  • .i.

    15. januar 2021 | 14:30

    A vidite zagrebcane ( patlidzan ) na tabeli,hahahaha,propali u svakom smislu...🤣🤣

  • jovo

    15. januar 2021 | 14:26

    Ja navijam za Buducnost jer su Srbi Crnogorci nasa braca.Ako to smeta tudjmanovcima neka skinu J prpale drzave ili nek idu u domovinu nazad.🇷🇸🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA