Mijović upozorava pred Partizan: Njihova pozicija ne sme da nas zavara, očekuje nas pravi derbi

„Umeju da odigraju na vrhunskom nivou, što su pokazali u mnogim utakmicama ove sezone“, dodaje trener Budućnosti

  • 0
petar mijović Foto: Budućnost VOLI

Centralno mesto ovoga vikenda u ABA ligi dobiće duel između Budućnosti i Partizana koji je na programu u subotu sa početkom od 18 časova. Podgoričani pred ovaj susret bolje stoje na tabeli u odnosu na crno-bele, kojima će svaka utakmica do kraja sezone biti od velikog značaja.

Treba dodati da su i jedni i drugi trijumfalno startovali u Top 16 fazi Evrokupa, što je bila uvertira za sutrašnji duel. I dok je Budućnost slavila protiv Burga u Podgorici, Partizan je u Beogradu savladao Trento.

Samim tim, trener Budućnosti, Petar Mijović naglašava da će meč sa Partizanom biti izuzetno nezgodan i tvrdi da su crno-beli dovoljno kvalitetni da im pomrse račune.

- Veliki derbi je ispred nas. Mi smo posle poraza u Splitu odreagovali na pravi način i ubedljivo savladali Burg na startu Top 16 faze Evrokupa, uz odličnu partiju. Što se duela sa Partizanom tiče, jasno je da sledi borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Pozicija Partizana u ABA ligi ne sme da nas zavara. Radi se o izuzetno kvalitetnom timu, koji može da odigra na vrhunskom nivou, što je i pokazao u mnogim utakmicama ove sezone – istakao je Mijović.

Kaže strateg Podgoričana i da je njegova ekipa izuzetno motivisana, posebno nakon sjajnog otvaranja druge faze Evrokupa protiv Burga.

- Ponavljam, očekuje nas veliko iskušenje, pravi derbi. Ukoliko želimo, a želimo pobedu, moramo da odigramo sa mnogo energije i agresivnosti u oba pravca. Utakmica je od velikog značaja za oba tima. Mi smo dobili veliku injekciju samopouzdanja nakon duela sa Burgom. Očekujem da ekipa maksimalno motivisano i fokusirano uđe u duel koji sledi, a naravno da se nadam pobedi u derbiju uz respekt koji imamo prema izuzetno kvalitetnoj ekipi Partizana – zaključuje trener Budućnosti.

Utakmicu će suditi trojka u sastavu: Sašo Petek, Mario Majkić i Denis Hadžić.

Video: Najbolji trenuci meča KK Partizan i KK Borac Čačak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA