≫ 

Gudurić doneo pobedu Feneru protiv bledog PAO i Nedovića, Milutinov i CSKA nemoćni protiv Barse

Fener je sve rešio već nakon prvih 10 minuta. Turska ekipa u prvoj deonici postigla čak 31 poen, a primila samo 12, tako da je bilo već jasno šta se sprema u Istanbulu

  • 1
Marko Gudurić Foto: MN Press

Košarkaši Fenerbahčea su na pogon Marka Gudurića pregazili Panatinaikos u 20. kolu Evrolige sa 100:74, a gosti iz Panatinaikosa su imali slabo šutersko veče u koje su uklopio i naš Nemanja Nedović.

Fener je sve rešio već nakon prvih 10 minuta. Turska ekipa u prvoj deonici postigla čak 31 poen, a primila samo 12, tako da je bilo već jasno šta se sprema u Istanbulu.

Mali blic PAO u drugoj četvrtini nije bio dovoljan, pogotovo uzimajući u obzir da su izgubili i u trećoj i u četvrtoj, uz jako slabe procente šuta.

Najbolji u redovima Fenerbahčea bio je Marko Gudurić koji je bio ujedno najbolji strelac meča sa 18 poena uz dva skoka i četiri asistencije. Marko je imao 4/4 za dva , 3/4 za tri i 1/2 sa linije za slobodna bacanja, pa je strateg Igor Kokoškov mogao da se osloni na njega.

Sa druge strane, Nemanja Nedović je ubacio šest poena uz dva skoka i šest asistencija, ali nije Nemanji baš sve polazilo za rukom jer je imao 1/5 za dva, 0/4 za tri i 4/4 sa slobodnih bacanja.

U timu PAO svetla tačka je bio Aron Vajt sa 13 poena.

CSKA je i drugi put u međusobnom duelu poražen na svom terenu u Moskvi od Barselone koja je ovoga puta slavila sa 88:75.

Nikola Milutinov je za "armejce" odigrao prilično dobar meč, ubacio 15 poena i bio drugi strelac ekipe uz šest skokova i jednu asistenciju (5/6 za dva i 5/5 sa slobodnih), ali to uz Džejmsa koji je postigao tri poena više nije bilo dovoljno da se savlada katalonski klub.

U Barseloni, sjajno se pokazao Higins koji je sakupio 25 poena i uz Abrinesa (19 poena) bio najzaslužniji za pobedu gostujuće ekipe u glavnom gradu Rusije.

Zenit je u svojevrsnom derbiju severa Evrope savladao na svom terenu ekipu Žalgirisa sa 77:65.

Skoro pola učinka tima iz Sankt Peterburga postigli su Gudaitis i Ponitka koji su ubacili po 15 poena, dok je Vokap na drugoj strani postigao tri poena manje i bio najefikasniji u litvanskom timu.

Bajern je posle produžetka poražen na svom terenu od Real Madrida 81:76, dok je Lion iznenadio Olimpijakos u Pireju savladavši ga sa 69:63.

Andrea Trinkijeri, KK Partizan Foto: MN Press

Madriđani su na pogon Tavareša, koji je ubacio 26 poena, savladali Bajern Andree Trinkijerija. Imali su Bavarci svoje šanse, ali ih nisu iskoristili, pa je na kraju kraljevski klub slavio koji u ponedaljak igra protiv Crvene zvezde.

Vladimir Lučić je odigrao jednu korektnu partiju za nemački tim postigavši deset poena uz pet skokova i tri asistencije.

Iznenađenje Liona u Pireju najviše može da se pripiše Jabuseleu koji je sa 19 poena vodio francuski klub do uspeha. Na drugoj strani, Harison i Mekisik su bili dvocifreni sa 13 i 11 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA