≫ 

Čović o posrtanju Partizana: Iskreno, ne radujem se što imaju takve rezultate

Predsednik crveno-belih podvukao crtu na dosadašnji deo sezone

Saša Obradović Foto: ATA Images

Prvi čovek Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović, nije siguran da li će crveno-beli, niti bilo koji drugi srpski klub, uskoro dobiti "A" licencu Evrolige, kao što je to stidljivo najavio predsednik najjačeg evropskog takmičenja Đordi Bertomeu.

Katalonac je, podsetimo, nedavno izjavio da su "Partizan i Zvezda kandidati za A licencu i da je Srbija važan region za Evroligu", ali to priča već godinama, otud svako ko poznaje Betomeua sa ovih prostora, nije pao u euforiju na njegove reči. Tu pre svega mislimo na navijače dva najveća srpska kluba.

- Mi već godinama radimo na tom projektu. Koji god kriterijum da stavim u analizu, mislim da smo mi na našim prostorima zaslužili da imamo dva kluba u Evroligi. Znajući Đordija, on voli da pred Novu Godinu i praznike da takve izjave, koje naprave velika uzbuđenja na društvenim mrežama. Videćemo, borićemo se... mislim da je to realnost, ali da li će se to dogoditi - ne mogu da kažem -  izjavio je predsednik Zvezde za Sputnjik.

Čović se osvrnuo na sve zanimljiviji rasplet u regionalnom takmičenju gde nekoliko klubova figurira za trofej.

- Što više kvalitetnih klubova na prostoru bivše Jugoslavije - to nam je bolja liga. Iskreno da vam kažem, ne raduje me što Partizan ima ovakav rezultat kakav ima. I nikada me neće radovati da bilo koji srpski klub uđe u koaliciju sa nekim drugim klubovima - protiv nekog srpskog kluba. To je nemoralno.

Ostoja Mijailović, Nebojsa Covic Foto: MNPress, ATA Images

Zbog velike konkurencije koja vlada ove sezone u ABA ligi, igra i rezultati su u prvom planu, a ne česta saopštenja i provokativni sadržaji usmereni sa dve-tri adrese.

- Postoji šizofrenija koja vlada u regionu i koja je usmerena protiv Zvezde. I to mogu otvoreno da kažem - sasvim direktno protiv Zvezde. Celu prošlu godinu smo proveli sa tim sudarima i udarima, a nažalost tome su se priključili i neki klubovi koji su naši. Ili, da kažem u jednini... -  smatra Čović.

Hit lige je definitivno centar Mege Filip Petrušev, koji je bio i "na radaru" Zvezde, međutim do prelaska na Mali Kalemegdan nije došlo, a Čović je pojasnio i zbog čega:

- Imali smo razgovor, ne direktno sa njim, već sa njegovim odgovarajućim menadžerima. Zvezda prosto nema te pare. On je igrač Baskonije, koja je tražila da platimo 1,5 miliona evra, na šta sam se nasmejao. Posle toga je to 'skinuto' na 800 hiljada, na šta sam se još više nasmejao. Imali smo još drugih predloga, to nije ispalo realno i uradili smo maksimalno šta smo mogli. Želim mu uspešnu karijeru, on je dete poniklo u Železniku, tamo je živeo, tamo su mu valjda i roditelji i želim mu da napravi izuzetnu karijeru. Radi se o izuzetno kvalitetnom momku, vanserijskih igračkih mogućnosti i očekujem ga sledeće sezone u NBA- stavio je tačku na temu Petrušev Čović.

Video: Teško je, izvinjavam se navijačima i čestitam Partizanu: Borjan utučen posle derbi poraza:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    16. januar 2021 | 13:15

    Koliko para, a koliko malo uspeha. Dokle će ovaj čovek da uzima pare odakle više para za ova pojačanja a ne možemo ništa da uradimo? Odlazi više!

  • Боске

    16. januar 2021 | 14:47

    Какво лицемерје

  • M

    16. januar 2021 | 13:26

    Vi svi zabiraviste veliki srbi i patriote gde se dedose onoloki milioni za narod sa Kosova dok je moralna velicina drzala tu kasu.toliko o patriotizmu itd....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA