≫ 

Majkl Džordan, pa Nikola Jokić: Srpski košarkaš oborio rekord star 32 godine

Možda je vreme da upišemo srpskog košarkaša na listu kandidata za titulu MVP-ja

  • 5
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Prosto je više teško pronaći prave reči za partije Nikole Jokića u NBA ligi. Srpski košarkaš iz utakmice u utakmicu pokazuje zašto je glavni igrač u Denveru, a rekordi padaju iz dana u dan. Stoga, ne čudi što američki mediji sve više pričaju da bi „Džoker“ mogao ozbiljno da se upusti u borbu za titulu najkorisnijeg u regularnom delu sezone.

Trenutno, verovali ili ne, beleži tripl-dabl u proseku po utakmici. Do sada ih je imao pet, a ni na jednom meču nije ostao barem bez dabl-dabla. Tako po utakmici postiže 24,2 poena uz 11,2 uhvaćene lopte i 10,4 asistencije. Takođe, visok mu je i procenat ukradenih lopti, što će reći da je radio na igri u odbrani, pošto ih ima 1,9 po susretu.

Ono što je posebno neverovatno jeste to što je postao prvi igrač još od Majkla Džordana, koji je na dve uzastopne utakmice kombinovano postigao 40 ili više poena, 20 ili više skokova, 20 ili više asistencija i bar 10 ukradenih lopti. Legendarni košarkaš je to uradio između 13. i 15. januara 1989. godine, a eto Jokić je to uradio u istom periodu, samo 32 godine kasnije.

On je protiv Bruklin Netsa i Voriorsa ukupno sakupio čak 46 poena, 22 skoka, 21 podeljenu loptu, a imao je tačno deset ukradenih, od čega čak sedam protiv tima Kevina Duranta.

Prvi je centar još od Vilta Čembrlena koji drži prvo mesto u ligi po broju asistencija, a ima i najbolji procenat šuta, koji kaže da srpski košarkaš šuta 56,9% iz igre. Zaista neverovatne brojke...

Video: Jokić priredio pravi šou: Izveo tripl-dabl i zakucao Karija i Golden Stejt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VladaPN

    16. januar 2021 | 21:58

    Svaka cast. Ali!! treba ga moliti da igra za srbiju. A kad igra onda kao da nezna nista!!! Moze li mi neko objasniti zasto?

  • Joca

    16. januar 2021 | 17:52

    Bice najbolji ikada

  • Драган Гиљен

    17. januar 2021 | 06:49

    СВАКА ЧАСТ ЈОКАРА СРБИНЕ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA