Jovanović pred duel Mege sa Zadrom: Dobrom odbranom i energijom do nove pobede

Strateg je uoči najbolje karakteristike Zadra

  • 0
Vlade Jovanović, KK Mega

Foto: MN press

Trener Mege Vlade Jovanović izjavio je pred susreta sa Zadrom u ABA ligi (nedelja, 17 časova) da je najbitnije da se zaustave šuteri hrvatskog predstavnika, te da će dobrom odbranom doći i dobar rezultat.

- Čeka nas fizički zahtevna utakmica sa odbrambenim zadacima da zaustavimo njihove najbolje šutere. Pristup od prvog minuta mora da nam bude sa pojačanom energijom jer jedino tako možemo da dođemo do pozitivnog ishoda na dobro poznatom gostujućem terenu - rekao je Jovanović za sajt kluba.

Strateg je uoči najbolje karakteristike Zadra.

- Zadar je dosta promenio tim. Dovođenjem Kodija Džastisa, odličnog šutera, pojačali su već kvalitetnu spoljnu liniju u kojoj imaju Mavru koji igra na jako visokom nivou i koji sa Junakovićem čini plejmejkerski tandem. Pojačali su se i sa mladim Jordanom koji je bio jedan od najboljih strelaca u hrvatskoj ligi, i sa centrom Onuakuom su rešili pitanje čvrstine, te su sa svime navedenim pokazali želju da se pomere iz donjeg dela tabele - kazao je Jovanović.

Jedan od Jovanovićevih izabranika, Marko Simonović, takođe je defanzivu stavio u prvi plan.

- Sigurno da nas očekuje teška utakmica, u kojoj posle dva vezana poraza želimo da pobedimo na jednom od možda najtežih gostovanja u ligi. Zadar je doveo nekoliko pojačanja u odnosu na prvu utakmicu i sigurno da igraju bolje. Moramo da igramo angažovanije u odbrani u odnosu na prethodnu utakmicu i uz dobru energiju na parketu, verujem da možemo do pobede koja bi nam puno značila - naveo je Simonović.

Video: Jokić priredio pravi šou: Izveo tripl-dabl i zakucao Karija i Golden Stejt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA