„Srpski životi su važni!“: Štimac ogorčen zbog ubistva srpskog studenta u Americi

Naš košarkaš se oglasio objavom na Tviteru

  • 1
Vladimir Štimac

Foto: Marko Jovanović

Nekadašnji reprezentativac Srbije u košarci, Vladimir Štimac obratio se javnosti putem društvenih mreža povodom strašnog ubistva srpskog studenta, Milana Lončara u SAD-u.

On je ubijen u sredu uveče blizu svoje kuće u Filadelfiji, nakon što su dvojica muškaraca pokušala da ga opljačkaju dok je šetao svog psa. Lončar se nije opirao, a kod sebe nije imao novčanik.

Vest je uzdrmala čitav naš region, pošto se radi o momku koji je imao samo 25 godina, a koji je u Sjedinjenim Američkim Državama pokušao da ostvari svoj stan na studijama. Ubistvo su osudili mnogi, a među poslednjima se javio i Štimac putem Tvitera.

- Srpski životi su važni! Počivaj u miru, Milane! Ne zanima me koje ste rase, ali uvek ću osuditi kriminalce, zločince... Saučešće porodici i voljenima – napisao je Štimac.

 

Brojni korisnici na Tviteru priključili su se srpskom košarkašu u osudi zločina i pohvalili ga što se kao javna ličnost javio da osudi svirepo ubistvo.

Na snimku kamere vidi se kako je nepoznati muškarac stavio pištolj na grudi Lončaru, dok je drugi prišao sa leđa i počeo da mu pretresa džepove. Inspektor policije Filadelfije, Skot Smol istakao je da je ispaljen jedan hitac, nakon čega su napadači pobegli. On je uprkos svim naporima lekara koji su pokušali da sačuvaju njegov život proglašen mrtvim nekoliko minuta nakon što je upucan.

Video: Kamere snimile ubistvo Srbina: Mladići Milanu prevrnuli džepove pa ga likvidirali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сварог

    16. januar 2021 | 19:10

    Да ли ће сада протести са тим слоганом или ипак нису важни....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA