Banjaluka je spremna za drugi „babl“ ABA 2 lige! Borik u potpunosti renoviran pred turnir

Sjajni uslovi čekaju timove na drugom nadmetanju ove sezone

  • 2
Dvorana Borik, ABA 2 liga

Foto: Instagram / Borac Banjaluka, Printscreen

Prvi turnir na Zlatiboru dobio je najviše moguće ocene. Košarkaški klubovi Zlatibor i Sloboda su polovinom novembra ugostili klubove iz regiona, a svi su izuzetno zadovoljni napustili srpsku planinsku lepoticu. A već je došlo vreme za drugo okupljanje, pošto sutra počinje drugi „balon“ ABA 2 lige u Banjaluci.

Prva utakmica biće ona između Širokog i Podgorice sutra od 13:00 časova, gde će nominalni domaćin pokušati da dođe do prve pobede u takmičenju, izuzev one upisane protiv Gorice službenim rezultatom. Sa druge strane, crnogorska ekipa želeće da potvrdi ozbiljnu kandidaturu za mesto u plej-ofu, pojačanja doskorašnjim igračem FMP-a, Ognjenom Čarapićem.

Na turniru će zaigrati tri srpska kluba, koja posle prvog tunira drže visoke pozicije. Sloboda iz Užica je trenutno treća sa skorom od 3-1, isti učinak ima i Zlatibor uz slabiju koš razliku, dok je Mladost iz Zemuna na polovičnih 2-2, ali treba napomenuti da je na prvom turniru imala velikih muka sa povredama i koronavirusom.

Povodom turnira, uložena su ogromna sredstva u dvoranu „Borik“ koja sada izgleda zaista fantastično. Urađen je novi parket, postavljeni novi koševi i čelnici kluba iz Banjaluke su se potrudili da urade sve kako bi se igrači osećali dobro. Dodajmo da će za razliku do prvog, drugi turnir trajati sedam dana i da će na njemu biti odigrana tri kola.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Кошаркашки Клуб Борац Бањалука (@kkboracbanjaluka)

 

Sloboda iz Užica će na ovom turniru igrati lokalni derbi protiv Zlatibora u sredu od 13:00 časova, potom će igrati veliki okršaj sa MZT-om iz Skoplja dva dana kasnije u istom terminu, a sve će zaokružiti u nedelju od 17:00 časova kada će se sastati sa Sutjeskom.

Zlatibor će pored pomenutog meča sa Slobodom igrati sa prvoplasiranim Studentskim centrom u petak od 17:00 časova, da bi u nedelju od 13:00 časova zaokružili svoje učešće protiv Rabotničkog iz Skoplja.

Za kraj, Mladost iz Zemuna će već sutra igrati protiv Lovćena od 17:00 časova, potom ih u sredu od 21:00 čas očekuje meč protiv Podgorice, da bi turnir okončali u subotu od 17:00 časova utakmicom protiv Borca iz Banjaluke.

Prvo mesto na tabeli trenutno drži Studentski centar sa skorom 4-0, prate ih MZT iz Skoplja, Sloboda iz Užica, Podgorica i Zlatibor sa tri pobede i jednim neuspehom, u sredini tabele su Borac iz Banjaluke, Spars Realway iz Sarajeva, Mladost iz Zemuna i Rabotnički sa 2-2, po jednu pobedu i tri poraza imaju Sutjeska iz Nikšića, Helios Sans iz Domžala, Široki i Lovćen, dok je jedina bez pobeda Gorica koja se nije pojavila na prvom turniru zbog korone, pa su svi njeni mečevi registrovani službenim rezultatom.

Video: Partizan sve dalje od plej-ofa ABA lige: Budućnost trijumfovala u Morači

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA