Efes gubio 14 razlike, pa došao do skora 16-0 u poslednjoj sekundi košem Bobue

Teška, ali zaslužena pobeda protiv Turk Telekoma uz dobru partiju Vase Micića

  • 0
Vasilije Vasa Micić, Šejn Larkin

Foto: Marko Jovanović

Izgledalo je da će to biti prvi poraz Anadolu Efesa od šampionatu Turske, ali ćemo na to još morati da pričekamo. Ekipa Ergina Atamana u domaćem šampionatu, za razliku od Evrolige, igra fantastično i trenutno ima skor od 16-0. Danas je u veoma tesnoj završnici pao Turk Telekom u Ankari – 84:86 (25:15, 21:23, 19:24, 19:24).

Efes je u drugoj četvrtini bio u zaostaku od 14 poena, ali je već tokom treće četvrtine uspeo u potpunosti da se vrati u život, iako nije dolazio do vođstva. Tek na samom početku poslednjih deset minuta je tim Ergina Atamana uspeo po prvi put da povede i da tu prednost uglavnom drži na svojoj strani do pred sam kraj.

Imali su gosti čak šest poena viška pred završni minut nakon koša Brajanta Danstona sa linije za slobodna bacanja, ali je Sem Deker prvo postigao trojku, a potom je Džejms Anderson promašio dva puta sa penala, da bi Ahmet Tunčer napravio veliku glupost i faulirao Malika Boldvina na šutu za tri.

Ovaj je naravno postigao sva tri bacanja i Ergin Ataman je pozvao svoje igrače na finalni razgovor. Na njegovo veliko olakšanje, poene je u poslednjem napadu uspeo da postigne Rodrig Bobua i tako donese trijumf Efesu u regularnom delu meča.

On je bio i najefikasniji u timu Efesa sa 19 poena uz tri skoka i četiri asitencije. Naš Vasa Micić ga je pratio sa 16 poena uz dva skoka i šest assitencija, dok su dvocifreni još bili Brajant Danston sa 13 poena, Adrijan Moerman i Doguš Balbaj koji su upisali po 10 poena. Na drugoj strani, Kajl Viltjer je postigao 23 poena, Nikolas Džonson je dodao 20 poena, dok je Sem Deker završio sa 12 poena.

Video: Kretnja Štulića i gol u finišu za pobedu Partizana u prvom test duelu u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA