Dominacija Petruševa u Dalmaciji, Mega porazila Zadar za veću veru u plej-of ABA lige

Mega je ovom pobedom došla do skora 10-5, u uskom krugu favorita su za završnicu ABA lige, ali dug put je ostao do tog uspeha

  • 0
Filip Petrušev

Foto: MN Press

Košarkaši Mege prekinuli su mini niz od dva poraza u ABA ligi pošto su 15. kolu savladali Zadar na gostovanju sa 89:80 i tako održali veru u plej-of regionalnog takmičenja.

Mega je ovom pobedom došla do skora 10-5, u uskom krugu favorita su za završnicu ABA lige, ali dug put je ostao do tog uspeha.

Zadar se nije dao, u svakoj četvrtini je bio prilično dobar protivnik, ali u svakoj deonici je naspram sebe imao protivnika koji je bio taman toliko bolji da na tihoj vatri dođe do pobede.

Kao i po običaju, motor Mege bio je Filip Petrušev koji je sa 31 poenom bio ubedljivo najefikasniji na susretu, a falio mu je samo jedna asistencija za dabl-dabl učinak. Uz sve to, Petrušev je imao čak četiri ukradene lopte uz jednu blokadu.

Njega je ispratio Simonović sa 17 poena koji je uz Petruševa jedini bio u srpskom timu sa dvocifrenim učinkom. Kod domaćina, Onuaku je ubacio 20, a Junaković sedam poena manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Jokić priredio pravi šou: Izveo tripl-dabl i zakucao Karija i Golden Stejt

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA