≫ 

"Ne želim da kažem da smo morali da pobedimo": Jokić žali zbog novog poraza Denvera

"Liga je ujednačena, teško je napraviti veliki niz pobeda", dodaje srpski košarkaš

  • 0
NBA Denver - Filadelfija Foto: Tanjug/AP

Još jedna sjajna noć Nikole Jokića nije krunisana pobedom. Srpski košarkaš ubacio je 35 poena, uhvatio je 14 skokova i podelio čak devet lopti, ali to nije bilo dovoljno kako bi pred njihovim očima pala borbena Juta (105:109).

Srpski igrač smatra da danas u njegovom timu nije bilo fokusa, te da je to ključni razlog zbog kog Džezeri napuštaju Kolorado kao zadovoljniji.

- Oni su došli do poena, a mi nismo. Stvarno su šutali malo bolje, postigli su 15 trojki uz visok procenat. Druga četvrtina je jedina bila dobra, prva i nije baš. Ne znam ni sam koliko smo imali ofanzivnih skokova više od njih, ali nismo iskoristili te napade. Ne želim da kažem da smo mi danas morali da pobedimo, nego da smo imali mnogo šansi da to uradimo – kaže Jokić.

Dodaje da je umor svakako igrao faktor u tome, ali da jednostavno nije dobro promašiti toliko otvorenih šuteva, naročito nakon ofanzivnih skokova.

- Umor je faktor u tome, ali jednostavno mislim da nismo imali dovoljno fokusa. Takvo je bilo veče, promašili smo mnogo lej-apova, pokušavali smo da idemo na faul. Ne znam kako to da objasnim – dodaje srpski košarkaš.

Denver nikako ne uspeva da poveže nekoliko pobeda u nizu, što stvarno predstavlja problem, jer ekipa ne može da napreduje na tabeli Zapadne konferencije.

- To nam je što nam je. Liga je ujednačena ove sezone, teško je napraviti veliki niz pobeda, jer uvek možete da naiđete na loše veče. Za nas je teško, jer moramo da igramo konstantno dobro da bismo došli do toliko pobeda – ističe Jokić.

Mečevi sa Džezerima su uvek bili interesantni i tesni, a Jokić kaže da takođe uživa da igra sa njima.

- Iskreno, protiv Jute je uvek napeto i interesantno. U mojoj prvoj godini smo sve dobili protiv njih, u drugoj sve izgubili. Ali tako je to. Zanimljivo je igrati sa njima, bila je dobra košarka. Mislim da smo prilično jednaki i dobri. Postoje mali detalji koji odlučuju mečeve. Džamal Marej voli da igra protiv njih, ima dobru motivaciju. Pokušava da da sve protiv njih – dodaje srpski košarkaš.

Za kraj, Džoker kaže da nije imao nikakav pritisak da igra protiv Rudija Gobera, koji je možda i najbolji defanzivni košarkaš u čitavoj ligi. Naprotiv, dodaje da uvek igra protiv čitavog tima, a ne samo pojedinca.

- Nikad ne igram protiv nekoga individualno, već igram protiv čitave ekipe. On je sjajan košarkaš, Ol-Star igrač. Utiče na meč na toliko načina, naročito u odbrani – zaključuje Jokić.

Zvezda će večeras (19.00) odigrati odloženi meč protiv Reala u Madridu, a s obzirom na poraz i pre svega igru protiv Valensije, teško da crveno-beli imaju čemu da se nadaju. Kvota na Real je 1,10, a na dvojku čak 7,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid – Zvezda.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA