≫ 

Radonjić je sa Zvezdom prolazio kao "bos po trnju" u Madridu: Hvata li tu "poslednji voz" za Top 8?

Crnogorski stručnjak će po sedmi put predvoditi crveno-bele protiv "Kraljevskog tima"

  • 20
Dejan Radonjić Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde igraju u ponedeljak 18. januara odložen meč 19. kola Evrolige, pošto prvobitno zbog zaleđenog aerodroma u Madridu nisu uspeli da doputuju u Španiju prošle srede kada je meč bio predviđen prema rasporedu.

Ovo će Dejanu Radonjiću biti sedmi meč koji će sa klupe Zvezde voditi protiv "Kraljevskog kluba". Trenutno ima skor od dve pobede i četiri poraza.

Oba trijumfa Radonjić je nad Realom ostvario na domaćem terenu i to u Pioniru, dok je jedan izgubio, kada se meč igrao u Areni.

Bio je to prvi meč koji je Radonjić vodio protiv Reala, navijači Zvezde su napravili paklenu atmosferu u Areni, ali je u neizvesnoj završnici Kraljevski klub ipak slavio.

U naredna dva meča na svom terenu sa Zvezdom protiv Reala, Radonjić je bio uspešan i slavio je sa 94:88 i 82:70.

Od tri gostovanja u Madridu, Radonjić nije uspeo da zabeleži pobedu, a Real je uglavnom slavio veoma ubedljivo (24 poena razlike, 17 poena razlike i 30 poena razlike).

Sada će Radonjić imati priliku da popravi utisak, ali mu neće biti lako, jer je Zvezda oslabljena neigranjem svog najboljeg igrača ove sezone Džordana Lojda, a takođe trener crveno-belih nema na raspolaganju ni Marka Simonovića, Borišu Simanića i Lendrija Nnoka.

Inače, Zvezda je protiv Reala u Evroligi uspela da ostvari jedan trijumf na gostovanju, u sezoni 2017/18, kada je trener ekipe bio Dušan Alimpijević.

Podsetimo, Real Madrid ove sezone ima skor od 13:6, dok Zvezda ima učinak od 6:13 i prilično je daleko od borbe za Top 8. Duel protiv Reala možda je i poslednja prilika da se uhvati kakav takav "poslednji voz".

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Zvezda će večeras (19.00) odigrati odloženi meč protiv Reala u Madridu, a s obzirom na poraz i pre svega igru protiv Valensije, teško da crveno-beli imaju čemu da se nadaju. Kvota na Real je 1,10, a na dvojku čak 7,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid – Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA