≫ 

Najluđa utakmica u istoriji ABA 2 lige: Podgorica umalo ispustila +19, Novak Musić apsolutni junak!

Mateo Čolak vezao šest trojki, Široki je poveo na +7 na dva minuta pred kraj, ali je Musić postigao koš u poslednjem napadu Podgorice za pobedu

  • 1
Novak Musić Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Ma šta smo ovo gledali na otvaranju drugog „babla“ ABA 2 lige?! Prosto je teško uopšte početi izveštaj, jer smo videli toliko toga, od potpune indisponiranosti Širokog koji je gubio 19 poena razlike na 15 minuta pred kraj, preko šest uzastopnih trojki Matea Čolaka uz pomoć kojih je tim iz Bosne i Hercegovine došao do sedam poena razlike na dva minuta do kraja, pa do pobedonosnog koša Novaka Musića u bukvalno poslednjim trenucima utakmice. Sasvim slobodno možemo reći, neće se niko ljutiti, da je ovo bila najluđa utakmica u istoiji ovog takmičenja. Samo u poslednjem kvartalu videli smo 66 poena oba tima kombinovano – 83:84 (26:36).

Ništa nije nagoveštavalo da će tako biti. Na poluvrmenu je Podgorica vodila sa tačno 10 poena razlike i činilo se da gazi ka četvrtoj pobedi u takmičenju. U tom ritmu je nastavila i u trećem kvartalu, došla do 19 poena prednosti, a onda kao da je neka magija bačena na domaće. Tačnije, na Matea Čolaka. Košarkaš Širokog počeo je da pogađa trojke iz svake moguće situacije i malo po malo, uz pomoć svojih saigrača, uspeo je u potpunosti da „obrne“ Podgoricu. Reklo bi se da njegov „podvig“ nije viđen ni na nekim „jačim“ utakmicama. Koliko su bili dominantni, govori podatak da su u poslednjih 10 minuta dali 37 poena, ali ni to nije bilo dovoljno.

Novak Musić Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Sve se „skupilo“ u poslednja dva minuta, u koja smo ušli sa sedam poena prednosti na strani Širokog i posedom za Podgoricu. Novak Musić je izborio bacanja, pogodio samo jedno od dva, ali je to možda bilo i dobro, pošto je Mikaile Tmušić potom pogodio uz faul i smanjio razliku na samo jedan posed.

Onda je usledila nova trojka, ovoga puta je za Široki precizan bio Lovro Buljević i činilo se da će to biti konačan udarac ekipi Podgorice. Ali, nije to bio način da se reši ova potpuno neverovatna utakmica. Tmušić je uzvratio istom merom bukvalno nekoliko sekundi kasnije, Buljević je promašio posle tajmauta svoje ekipe, a Ognjen Čarapić je bio precizan sa linije penala za Podgoricu koja je tada došla na samo jedan poen zaostatka uz 25 sekundi do kraja.

Nije tajmaut tražio trener Širokog, koja je nakon sjajne odbrane Novaka Musića izgubila loptu. Usledio je dug napad, videlo se od samog početka da će mladi plejmejker iz Srbije rešavati meč, uzeo je šut sa poludistance i pogodio za potpunu euforiju u Boriku. Za preostalih par sekundi, Čolak nije uspeo da pogodi sa poludistance, pa je Podgorica napravila pravo čudo!

Ekipa Podgorice Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Junak utakmice, Novak Musić meč je završio sa 16 poena uz dva skoka i pet asistencija. Pomenimo da je reč o nekadašnjem igraču Mege i OKK Beograda. Pratili su ga Mikaile Tmušić sa poenom manje, a toliko je imao i Marko Kovačević. Na drugoj strani, Mateo Čolak je dao 22 poena uz pomenutih šest trojki (6/11), a odlični su bii Lovro Buljević sa 20 poena, koliko je imao i Rašon Dejvis.

Podgorica narednu utakmicu igra u sredu protiv zemunske Mladosti, dok će se Široki Brijeg sastati sa domaćinom turnira, ekipom Borca iz Banjaluke.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    18. januar 2021 | 22:38

    Видећете ви шта је кошарка када вам се идуће сезоне придружи громада!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA