≫ 

Pali se Radonjićeva mašina, opet protiv Reala: Može li Zvezda kao 2017. da veže 7 pobeda za Top 8?

Crveno-beli su od decembra 2016. do 21. januara 2017. bili kaznena ekspedicija Evrolige

  • 12
KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos 2017 Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ove sezone u Evroligi ne beleže očekivane rezultate. Posle 20 utakmica imaju za sada 7 pobeda i 13 poraza, što im je najslabiji start sezone od kada nastupaju u ovom takmičenju.

Međutim, na klupu se vratio Dejan Radonjić čovek koji je ranijih godina činio podvige sa Zvezdom u ovom takmičenju. Posebno je ostalo upamćeno u sezoni 2016/17 kada su crveno-beli od 14. do 21. kola vezali sedam uzastopnih pobeda.

Pobedilis u tada 22. decembra Real Madrid u 14. kolu i krenuli u seriju (CSKA, Žalgiris, Fenerbahče, Makabi u gostima, Baskonija u gostima, Panatinaikos), a da li to mogu i sada tri godine kasnije,  videćemo.

KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos 2017 Ekipa Zvezde iz 2017. godine posle 7 uzastopne pobede u Evroligi Foto: MN Press

Ponovo je pao Real, ali sada u Madridu i može da bude odskočna daska za dalje. Zvezdu čekaju utakmice sa Barselonom, Efeson, Asvelom, Žalgirisom Zenitom....pa nije nerelano da se sve to pobedi.

Mnogi nisu verovali onda 2017. da je to moguće, mnogi ne veruju ni sada da Zvezda može nešto više da uradi, ali opet pobeda nad Realom koji je treći na tabeli sigurno nešto pokazuje.

- Ovo je veoma važna pobeda za samopouzdanje. Čestitam svojim igračima. Bila je ovo vrlo dobra utakmica. Najvažnije je bilo, kao što sam rekao i u najavi, da igramo bolje nego na prošloj utakmici, a igrali smo zaista dobro - rekao je Radonjić posle pobede nad Realom.

KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos 2017 Foto: MN Press

A to je da svako svakoga može da pobedi. Radonjiću treba malo vremena, ali se čini da je već malo počeo da sređuje ekipu i menja uloge, to jest rasopoređuje  poena na ceo tim.

Ranije je Lojd odskakao sa mnogo poena, a ostali nisu imali veći doprinos. Sada se to polako menja, jer košarka je timski sport i možda 4 poena nekog igrača sa klupe u pravom trenutku više znače ne 25 poena nekog tokom celog meča.

Ukoliko bi uspeli da vežu nekoliko pobeda (makar i pet) crveno beli bi zadržali šanse da se do kraja bore za Plej-of.. Ostaje da se vidi da li će ova odlična pobeda nad Realom podići samopouzdanje ekipe i pomoći da se napravi podvig.

Raspored Zvezde do kraja Evrolige

21. kolo: Crvena zvezda - Barselona

22. kolo: Anadolu Efes - Crvena zvezda

23. kolo: Crvena zvezda - Asvel

24. kolo: Žalgiris - Crvena zvezda

25. kolo: Crvena zvezda - Zenit

26. kolo: Baskonija - Crvena zvezda

27. kolo: Crvena zvezda - Bajern

28. kolo: Olimpijakos - Crvena zvezda

29. kolo: Crvena zvezda - Himki

30. kolo: Panatinaikos - Crvena zvezda

31. kolo: CSKA - Crvena zvezda

32. kolo: Crvena zvezda - Armani

33. kolo: Crvena zvezda - Makabi

34. kolo: Alba - Crvena zvezda

Video: Radonjić prvi put protiv Zvezde, dobio ovacije od navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA