Sjajna košarka u „bablu“ u Banjaluci: Borac pobedio posle produžetka, Gorica umalo iznenadila lidera

Danas nije bilo srpskih timova na terenu u ABA 2 ligi

  • 0
Nikola Tanasković Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Juče smo imali priliku da gledamo možda najluđi meč u ABA 2 ligi u istoriji, kada je Novak Musić uspeo da sačuva Podgoricu od poraza uprkos njihovom ranijem vođstvu od 19 poena razlike na oko 15 minuta pred kraj, a danas imamo nove kandidate za tu listu. Borac je u matine terminu došao do pobede posle mnogo muke i odigranog produžetka protiv Sutjeske iz Nikšića, dok je Gorica imala napad za trijumf protiv lidera i jedine neporažene ekipe, Studentskog centra, ali nije uspela da ga iskoristi.

Počnimo od duela između Borca iz Banjaluke i Sutjeske iz Nikšića. Bio je to okršaj dve ekipe koje su se nakon prvog balona na Zlatiboru nalazile u donjem delu tabele ABA 2 lige. Domaćin aktuelnog turnira bio je na skoru 2-2, dok su Nikšićani imali svega jednu pobedu uz tri poraza. Ispostaviće se da danas nisu uspeli da dodaju drugu recku, iako su imali šansu da slome Borac uprkos tome što su imali zaostatak tokom većeg dela meča – 100:93.

Zapravo, na samom startu činilo se da će Borac upisati laku pobedu. Sjajno su igrali momci iz Banjaluke napadački i upisali su čak 30 poena u prvom kvartalu, međutim već na početku drugog su naglo pali i dopustili su seriju od 9:0 Nikšićanima, koji su uveli meč u potpuni egal, koji je bio na snazi do poluvremena.

Sa početkom drugog poluvremena, došlo je do nove serije Borca iz Banjaluke, koja je predvođena odličnim Nikolom Tanaskovićem ponovo došla do dvocifrene prednosti. I činilo se da će ta razlika biti i ključna, te da će tim Dragana Nikolića doći do relativno lake pobede. Međutim, crnogorska ekipa je uzvratila.

KK Borac Banjaluka Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Partiju karijere je tada pružao Đorđe Milošević, pa je potpomognut Radosavom Spasojevićem i Milisavom Brzojom vrlo brzo ponovo vratio Sutjesku u život. Zapravo, Nikšićani su trojkom pomenutog košarkaša prešli u prednost na oko tri minuta pred kraj i nagovestio dramu u završnici.

Igralo se koš za koš. Nikola Tanasković je prvo pogodio za prednost Borca u poslednjem minutu meča, ali je sve na kraju palo na Ismeta Sejfića. Košarkaš Sutjeske je fauliran u poslednjoj sekundi, uspeo je da realizuje oba bacanja i odvede meč u produžetak.

Tamo je sve prelomljeno u poslednjem minutu. Iako je Sutjeska imala bezbroj šansi da se vrati, pošto je Milošević vratio Nikšićane na minus tri na dva minuta pred kraj nakon lošijeg početka, usledila je serija promašaja posle koje je Nemanja Reljić vratio domaće na pet poena prednosti. Konačan rezultat postavio je Džonatan Dejvis sa linije za slobodna bacanja.

Najefikasniji kod Banjalučana bio je Nikola Tanasković sa 25 poena, pratili su ga Draško Knežević sa 21 poenom, odnosno Džonatan Dejvis sa 17 poena. U taboru Nikšićana, istakli su se pomenuti Đorđe Milošević sa 32 poena, Radosav Spasojević sa 25 poena, odnosno Milisav Brzoja sa 22 poena.

KK Studentski centar - KK Gorica Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Što se tiče meča između Studentskog Centra i Gorice, i on je rešen u poslednjem minutu. Marko Tejić je na 19 sekundi pred kraj vratio domaće u prednost, pošto je Ante Mašić ubacio jedno slobodno bacanje za Goricu oko pola minuta ranije.

Usledio je faul u napadu Gorice, Tajler Hagedorn je stao na liniju za slobodna bacanja, postigao je samo jedno bacanje, a u poslednjem napadu su se košarkaši iz Hrvatske spetljali i nisu uputili ni šut ka košu – 61:59.

Najefikasniji kod crnogorske ekipe bio je Marko Tejić sa 14 poena, dok je u Gorici najbolji bio Ivan Majcunić sa isto toliko postignutih poena.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA