Triler u Ljubljani: Kobs dva puta promašio produžetak, Murić bacanjima zacementirao pobedu Zmajeva

Lud meč timova iz ABA lige u Evrokupu

  • 2
JUSTIN COBBS

Foto: MN Press

Sudbina je htela da Cedevita Olimpija i Budućnost iz Podgorice završe u istoj grupi Evrokupa u Top 16 fazi. A kakvu su utakmicu večeras odigrali između sebe, deluje da su pokazali Evropi zbog čega se zasluženo tu i nalaze. Jer ovaj meč je imao sve – odbranu, sjajne napade, preokrete i rešen je bukvalno u poslednjoj sekundi, pošto Kobs nije uspeo da postigne trojku za produžetak po promašenom bacanju Eda Murića – 74:71.

Prethodno je Kobs imao još izgledniju šansu da donese dodatnih pet minuta ekipi Budućnosti, ali je promašio za dva poena. Pomenuti Murić je uhvatio skok, Edžim ga je poslao na liniju za slobodna bacanja, a ova je kao što rekosmo pogodio samo prvo. Ispostavilo se da je i to bilo dovoljno da se upiše važna pobeda.

Najefikasniji kod pobednika bio je fantastični Kendrik Peri, koji je imao dabl-dabl uz 16 poena i 10 asistencija, a isto toliko poena upisao je i Edo Murić, koji je imao i šest skokova. Samo dva poena manje postigao je Džerod Džons, dok je dvocifren bio i Jaka Blažič sa 10 poena. Na drugoj strani, videli smo po 11 poena Amedea Dela Valea i Vilija Rida, dok su Luka Mitrović i Džastin Kobs upisali po 10 poena.

Kroz apsolutno čitavu utakmicu videli smo rezultatsku klackalicu. Tokom uvodne deonice je prednost uglavnom bila u rukama Cedevita Olimpije, da bi u narednih deset Budućnost u jednom trenutku došla i do sedam poena razlike, što je zapravo najveća prednost koju je neki tim imao na ovom meču. Ipak, do kraja prvog poluvremena videli smo mini seriju od 8:2 tima iz Ljubljane, pa je na odmoru bilo samo +1 za Podgoričane.

Krajnji egal viđen je i u trećoj četvrtini, nakon čega se ušlo u poslednju. Sem uvodnog minuta, kada je Budućnost imala +4, tokom ostatka deonice nijedan tim nije uspeo da se odlepi na više od jednog poseda prednosti. U poslednji minut se ušlo sa poenom prednosti za Budućnost, ali je Edo Murić tada postigao važnu trojku.

Nakon toga, Nikoli Ivanoviću je zadrhtala ruka sa linije za slobodna bacanja, pogodio je samo jedno. Ali ista stvar se desila i Jaki Blažiču, pa je ostalo dva razlike za Zmajeve. Usledila je već pomenuta završnica, kada je Kobs promašio za produžetak, Murić pogodio bacanje, a Kobs ponovo promašio za tri. Cedevita je na taj način došla do prve pobede u drugoj fazi, dok je Budućnost upisala prvi poraz.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    19. januar 2021 | 23:35

    Трилер је био и у Францукој, где је глаааавни фаворит за освајање ЕК тесно изгубио 17 разлике.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA