≫ 

Olimpijakos je kandidat za Top 8: Slukas doneo produžetak, grčki tim moćan u dodatnih pet minuta

Preživeli su Pirejci pakao u Francuskoj

  • 1
KK Olimpijakos, Kostas Slukas Foto: MN Press

Koliko uspona i koliko padova. Velike oscilacije videli smo u igri Olimpijakosa i Asvela na odloženoj utakmici 10. kola Evrolige i nekako je bilo najzaslužnije da ona bude rešena nakon dodatnih pet minuta. Tamo nas je uveo Kostas Slukas pogođenom trojkom na oko devet sekundi pred kraj, a u nastavku nije bilo previše problema za goste koji su na kraju upisali i prilično ubedljiv trijumf u predgrađu Liona – 93:101.

Prethodno je Noris Kol pogodio dva slobodna bacanja kojima je odveo domaće na plus tri, a Kevarijus Hejs pogodio samo jedno na početku poslednjeg minuta. U međuvremenu je Šek Mekisik napravio faul u napadu.

U dodatnih pet minuta je Asvel krenuo bolje, došao je do tri poena prednosti, ali je nakon toga potpuno potonuo, pa je Olimpijakos do kraja serijom 15:4 napravio potpuni preokret i zasluženo upisao trijumf. Blistali su tada Aron Herison i Kostas Slukas.

U prvoj četvrtini je Olimpijakos upseo da se domogne dvocifrene prednosti već pred sam kraj, ali je Asvel uzvratio odmah na početku druge i uspeo da povrati prednost koju je imao u uvodnih nekoliko minuta. Međutim, usledio je novi veliki pad u igri i Pirejci su na odmor otišli sa sedam poena prednosti.

U nastavku je Olimpijakos išao i do devet poena prednosti, ali je u poslednjih deset minuta ušao sa samo dva poena u svom džepu. Njih je upseo da ispusti već u uvodnim minutima poslednjeg kvartala, pa je na kraju zapravio taj koji je jurio barem produžetak. U tome je uspeo, a epilog smo već pomenuli.

Najefikasniji u redovima Olimpijakosa bio je Kostas Slukas sa 23 poena, a isto toliko je imao i Šek Mekisik. Dvocifreni su još bili Hasan Martin sa 15 poena, Aron Harison sa 12 poena i Jorgos Printezis sa 11 poena. Što se tiče Asvela, kod njih su dominirali Noris Kol sa 21 poenom, Dejvid Lajti je imao tri manje, Vilijam Hauard je dodao 16 poena, Kevarijus Hejs je upisao 13 poena, dok je preostali dvocifreni Ismael Bako sa 10 poena.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    20. januar 2021 | 13:29

    Sudije im navukle bar 3 pobede u zadnjih 5 i oni su mi neki kandidati. Izmeti Grcki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA