≫ 

Gde će igrati moskovski CSKA? Armejci u junu ostaju bez dvorane, izvesna selidba u drugi grad

Veliki problemi za klub na čijem je čelu Andrej Vatutin

  • 2
Nikola Milutinov Foto: MN Press

Moćni CSKA iz Moskve naredne sezone verovatno će dobiti novi dom. Planovi su da se dvorana u kojoj trenutno igraju sruši, a da se na tom mestu izgradi novi multisportski kompleks. Zbog toga bi Armejci mogli svoje mečeve da igraju u nekom drugom gradu, a ne u prestonici Rusije tokom predstojeće takmičarske godine.

Trenutna dvorana „Aleksandar Gomeljski“ nalazi se u vlasništvu Ministarstva odbrane Rusije i biće srušena u junu ovog leta. Mosovljani su već ranije morali svoje mečeve da sele odatle tokom novogodišnjih praznika, pa su između ostalog igrali u Kalinjingradu i Kazanju.

- Opcije su različite, pa i selidba u drugi grad. Mislim da razumete koliko košta da se izgradi potpuno nova, moderna arena u Moskvi od nule. Da se pronađe mesto i napravi projekat. Čak i za vlasnika kluba je to mnogo novca, koji bi se neverovatno teško vratio. Sada sve ide u tom smeru da bi CSKA kao klub i Moskva kao grad mogli da izgube dosta na reputaciji – rekao je predsednik Armejaca, Andrej Vatutin za Sport Ekspres.

Podsetimo da je CSKA iz Moskve početak ove sezone dočekao sa „skresanim“ budžetom, na koji je naravno uticala pandemija koronavirusa. Trenutna dvorana izgrađena je 1979. godine, a novi kompleks bi mogao da bude gotov tek na kraju 2022. godine.

Dakle, Armejci ne bi igrali samo narednu sezonu u drugoj dvorani, već bi sasvim izvesno i onu sledeću morali da počnu kao nečiji podstanari. Pitanje je samo koliko će to koštati ekipu iz Moskve i da li će rezultati ostati na istom nivou kao što je to ranije bio slučaj.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA