≫ 

"Nikad se ovako loše nisam osećao zbog Partizana, ovo je katastrofa": Berić utučen posle debakla

"Ne znam više šta da kažem, ostao sam bez komentara... Taj govor tela igrača, kako se ponašaju, ja ne znam... Kao da je ovo utakmica biznis lige, igraju se sa renomeom kluba koji je stvaran decenijama", izjavio je o igri ekipe Saše Filipovskog nekadašnji igrač Partizana i reprezentacije naše zemlje

  • 62
mića berić Foto: sportklub

Mučno je bilo gledati košarkaše Partizana protiv Metropolitena, obrukali su se crno-beli i poigrali sa renomeom kluba u teškom porazu u 2. kolu Top16 faze. O igri ekipe Saše Filipovskog, koji je u trenutku najvećeg besa lomio tablu za crtanje pred svojim igračima, najbolje svedoči konstatacija da su sjajno prošli sa porazom od "samo" 17 razlike.

Eto toliko je loš bio Partizan u utorak uveče.

- Ja bih rekao da je ovo ubedljivo najgora utakmica Partizana. Čak i ona utakmica protiv Burga u Beogradu nije bila toliko loša u onoj meri koliko je Burg dobro odigrao. Burg je odigrao dva puta bolje nego što je odigrao Metropoliten. Ovo je bilo jako, jako loše - duboko razočaran izdanjem Partizana bio je legendarni Miroslav Berić, u razgovoru za Sportklub.

Čovek koji je bio jedan od udarnih aduta u velikim uspesima Partizana od početka devedesetih, nije mogao da nađe reči kojima bi opisao nemoć crno-belih u Francuskoj.

- Mi smo ovde u studiju bili veći optimisti nego igrači i stručni štab. Jako loše je to bilo od samog starta. Krenulo je loše, pa se u jednom trenutku sa neke tri odbrane i tri dobra napada došlo na pet razlike. Na poluvremenu sam rekao da je po Partizan odličan rezultat u odnosu na to kako su igrali, jer ovo je bilo bliže 30 razlike da izgubimo, nego ovih 17 - u dahu je sa mnogo emocija pričao Berić, i nastavio u istom tonu:

- Ne znam više šta da kažem, ostao sam bez komentara... Taj govor tela igrača, kako se ponašaju, ja ne znam... Kao da je ovo utakmica biznis lige, igraju se sa renomeom kluba koji je stvaran decenijama. Pominjali smo malopre Kićanovića ovde, i sada mi posle ovakve utakmice nešto pričamo. Bio sam optimista, verovao da Parizan može da pobedi, ali ovo je katastrofalno bilo večeras. Mi smo srećno izgubili 17 razlike. Zdovc izveo pred kraj drugu petorku.

Na konstataciju voditelja da Partizan ove sezone ide u ekstreme što se tiče pobeda i poraza, Berić je samo konstatovao da je ekipa sada u gotovo bezizlaznoj situaciji.

- Moraju da svhvate u kakvoj su situaciji. Pa šta sad, da ispadnu iz Evrokupa, pa šta ostaje?

Ono što je najviše porazilo Berića je krajnje nonšalantan stav igrača kada im je već bilo jasno da gube meč, što se nisu potrudili da što više ublaže razliku.

- Jedostavno, mora se razmišljati da ima i revanš, da će možda doći do nekog kruga. Pa jel mora da se izgubi sa 20 razlike? Jel može da se izgubi sa 10 razlike pa da se nadoknadi u Beogradu? Naravno da je sad ekipa Metropolitena sa dve pobede, jedan od favorita za osvajanje prvgog ili drugog mesta, odnosno za plasman u plej-of. Partizanu je daleko lakša ova utakmica bila za brejk nego ona u Rusiji gde sada ima i imperativ. I u Beogradu će biti pritisak na igračima.

Verovao je Berić da je upravo meč protiv Metrpolitena prilika za crno-bele da se vrate pobedama, ali...

- Mnogo više sam očekivao, ne samo bolju igru, bio sam optimista, ali izgleda da sam se debelo prevario. Zajedno smo želeli više nego što su igrači pokazali na parketu. Pazite, može da se izgubi, dešava se da se loše šutira, ali taj govor tela... Išla je kamera na klupu, nema mimike, nema bodrenja, vidi se da nema neke atmosfera koja je uvek krasila Partizan. Definitivno noraju da se trgnu, ne znam...

Partizan je praktično ostao bez šanse da uđe u Top4 u ABA ligi, a blizu je i da Evrokup završi pre doigravanja.

- Rekli smo da je Evrokup sad nakon ABA lige postalo takmičenje gde može da se gleda u budućnost, u Evroligu, koji je želja Partizana, velikog kluba, koji mora da igra Evroligu jednog dana. Hajde da se ne vraćamo na ono "da je trebalo to da bude ove sezone", ali generalno ovo sada... Ne znam više ni šta da kažem, pokušavam uvek da budem optimista, i da ih više borim nego kudim, baš sam razočaran posle večerašnjeg meča, nikad se ovako loše nisam osećao. Jako loša slika. Da smo mi sad izgubili od nekog favorita, pa ajde da kažete, ali ova ekipa se igrala sa Partizanom, koji je  u jednom trenutku završio pet napada zaredom kao na trenignu, samo "trči i pucaj".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Huan

    20. januar 2021 | 07:12

    Sve tacno do poslednje reci

  • zoks

    20. januar 2021 | 07:33

    Jadan čovek žao mi ga iako sam Zvezdaš pa nek malo nađe utehu u crvenobelima pravom srpskom predstavniku.

  • lule

    20. januar 2021 | 08:28

    Zasto ovaj Monopolano,Metripiliano kako vec, nije obavesten da ovako ne sme sa institucijom da se igra!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA