Trejd mu bukvalno spasio život: Morao da ide zbog Hardena, na pregledu saznao da možda ima rak

Karisu Levertu, koji je u velikom trejdu stigao u Indijanu, na pregledima otkrivena izraslina na bubregu

  • 0
karis lavert Foto: twitter/Indiana Pacers

Nedavni trejd Džejmsa Hardena u Bruklin Netse prošle nedelje je razdrmala "rostere" četiri NBA kluba, a jednom od razmenjenih igrača možda je i spasila život u bukvalnom smislu te reči.

Naime, Karis Levert iz Bruklina je preko Hjustona završio u Indijani, ali još nije debitovao za novi klub i ne zna se kad će, jer su mu na lekarskom pregledu otkrili malu izraslinu na levom bubregu, za koju još nije utvrđeno da li je maligna.

Lekari nisu sigurni o čemu se tačno radi te se još čekaju nalazi pretraga koji će pokazati da li je izraslina kancerogena, odnosno da li se radi o tumoru ili cisti.

Ostaje posle svega što se desilo veliko pitanje da li bi uopšte Lavert saznao za ovaj ozbiljan zdravstveni problem da nije došlo do trejda. Moguće je da bi u doglednoj budućnosti saznao o čemu se radi, ali često je vreme otkrivanja ovakve vrste bolesti ključan faktor u ozdravljenu, pa otud mnogi tvrde da je ovaj košarkaš možda učinio životno spasonosni potez prelaskom u Indijanu.

- Nisam imao nikakve simptome, igrao sam i nisam propustio ni jednu utakmicu ove sezone. Osećao sam se 100 posto zdravo. Ovaj trejd definitivno je razotkrio što se događa u mojem telu. Osećam olakšanje znajući da me ova razmena možda dugoročno spasila - rekao je Levert, koji je u 12 utakmica za Netse prosečno postizao 18.5 koševa.

- Mnogo toga mi je prošlo kroz glavu. Zaista nisam znao šta se događa. Nisam znao sledeće korake, nisam znao da li će uopšte doći do trejda (zbog lekarskih nalaza). Na kraju jeste, i mislim da je to potvrda da je ovo sjajna organizacija, ne samo koliko su dobri ljudi, već i koliko veruju u mene. To je za mene bila stvar od ogromne važnosti. Jedva čekam da ozdravim i vratim se na teren - poručio je Lavert koji bi košarci mogao da se vrati za nekoliko nedelja, pod uslovom da rezultati svih pretraga budu negativni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA