≫ 

Partizan gazi po svojim principima, izgubio je identitet: Bolna istina najtrofejnijeg srpskog kluba

Ako Partizan nastavi ovako, neka zna, imaće sve manje ili uopšte neće imati nove Bogdanoviće, Milutinove, Kecmane, Beriće, Pekoviće, neće se desiti neki novi Divac, Đorđević, Danilović, Dalipagić, Kićanović... Takve asove izbacivaće Oklahoma, Golden Stejt, Mega, ko zna još koji klub će pružiti šansu nekom srpskom biseru. Partizan očito nije više taj klub.

  • 70
košarkaši partizana

Foto: MN Press

"Nikad se ovako loše nisam osećao zbog Partizana". Možda su i najjači utisak o debaklu košarkaša crno-belih upravo ove reči legende kluba Miroslava Berića, koje zvone u ušima svakog pravog navijača Partizana, nedugo pošto se legija stranaca u dresu našeg najtrofejnijeg kluba pogubila u predgrađu Pariza i obrukala "za sve pare" u meču protiv Metropolitena u 2. kolu Top16 faze.

Kada se izgubi 17 razlike, a to je još dobar rezultat, onda je potpuno jasno koliko loše je Partizan odigrao u utorak uveče u Francuskoj. Mučno je bilo gledati "ono" što su prikazali igrači Saše Filipovskog, kome je "žila blesača" bila pred pucanjem dok se iz petnih žila upinjao da probudi letargične lidere tima, mahom Amerikance.

Ali, šta oni znaju šta je Partizan.

Da ne shvati neko pogrešno, stranci nisu problem srpske košarke i Partizana, bilo je sjajnih primera i biće ih i dalje, problem je što je sve manje domaćih igrača kojima se pruža šansa da postanu oslonac i lideri ekipe, oni su "u izumiranju" u našim najvećim klubovima, u poslednje vreme "beže" od sredina u kojima se veličaju prosečni, a skupi legionari, gde perspektive za razvoj domaćeg proizvoda gotovo da i nema.

Evo jednog pitanja u tom smeru, kao digresije: Da li Zvezda i Partizan imaju nekog domaćeg igrača sa dvadesetak poena u rukama u proseku po utakmici? Od Bogdanovića takav igrač ne postoji kod večitih.

Ako Partizan nastavi ovako, neka zna, imaće sve manje ili uopšte neće imati nove Bogdanoviće, Milutinove, Kecmane, Beriće, Pekoviće, neće se desiti neki novi Divac, Đorđević, Danilović, Dalipagić, Kićanović... Takve asove izbacivaće Oklahoma, Golden Stejt, Mega, ko zna još koji klub će pružiti šansu nekom srpskom biseru.

Partizan očito nije više taj klub.

Sve što se danas dešava sa Partizanom je posledica takvog načina razmišljanja, "ubijanja" srpskih igrača i besmislena jurnjava za rezultatima koji ne dolaze, niti će doći sa ovakvim konceptom. Ako već gubi na ovakav način, kao što je to bio slučaj u Francuskoj, pa zar nije onda bolje da gubi sa domaćim košarkašima, da oni uče i u porazu, da stasavaju, jačaju u ovakvim utakmicama.

Neverovatno je da odgovorni u našem najtrofejnijem klubu, sredini koja je izbacila ikone srpske košarke, ne vide da su debelo skrenuli sa puta i da gaze po principima koji su kao temelj kluba postavile prethodne generacije.

Trinkijerijev odlazak pokrenuo domino efekat - sve krenulo da se urušava 

 

Andrea Trinkijeri, Novica Veličković

Vreme velikih pobeda i uspeha KK Partizan sa Trinkijerijem na klupi Foto: Marko Jovanović

Pisali smo već više puta o tome, i vrapci već znaju, kako je odlazak mesije Andree Trinkijerija iz kluba pokrenuo lavinu negativnih događaja u Partizanu. Sve što je Italijan stvarao se urušilo.

Taman je zategao tim, odveo ga na vrh ABA lige do prekida sezone, a onda, kako je okrenuo leđa crno-belima, dešavaju se samo loše stvari na terenu. Nadovezala se i povreda najboljeg igrača Jaramaza kao potvrda "teze" da se na loše stvari nakači samo još loših stvari.

Partizan je od Trinkijerija šansu dao Šćepanoviću, i tu je pogrešio u proceni, pa sada Filipovski pokušava da spase što se spasiti može - ali ni njemu ne ide od ruke da pokrene posrnuli sastav i usmeri prema zacrtanim ciljevima.

Ne pamti se kada su crno-beli negde na pola sezone u ABA ligi bili otpisani iz trke za plej-of kao što je sada slučaj. Samim tim Evroliga će ostati nedokučiva po Partzan i za narednu sezonu, preko regionalnog takmičenja, a taj cilj deluje sve teže za ostvariti i preko Evrokupa.

Posle dve runde crno-beli imaju pobedu i poraz, slede vezani mečevi sa Lokomotivom posle kojih će se mnogo lakše definisati ova sezona Partizan, mada sada sve sluti na fijasko, ali valja sačekati i videti da li crno-beli imaju rezervu da se izdignu iz ove situacije i pokažu da su tim.

Upravo u ta dva meča sa ruskim timom staje čitava sezona kluba.

Ali šta god da se desi u ta dva meča, izgubio ili pobedio Partizan, suštinski se ništa neće promeniti ako klub ne napravi zaokret i krene, kao što je nekad, da promoviše talente, da masovno radi sa decom, da povrati identitet, jer drugačije - ne ide!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    20. januar 2021 | 14:55

    Sto pre shvatite da je proslo vreme M. Marijanovica i B. Tadica, vreme pretnji ucena i gepekovanja, vreme otimanja, vreme sve drzavne pare samo vama. To ce vam biti lakse da se vratite u realnost i shvatite da vas je Nolan Smit vratio na fabricka, da je 10 godina bez EL vasa realnost i normalno za sve klubove pa i vas. Pre cete shvatiti da ABA ne postoji zbog vas i da ste samo jedan glasu ABA kao i Borac. Shvaticete da je proslo vreme lomljenja sudijskih svlacionica i zastrasivanja. Shvaticete da ste tek 6-ti u ABA, da vam je EL jako daleko i da necete dobiti Wild Card. Prijatan dan Zagrepćani

  • Ale ale ale oooooooo

    20. januar 2021 | 15:56

    Partizan godinama ide lopatom na bager, lazno pokusavaju da vrate primat jer su poslednjih 5-6 sezona najmanje dve klase losiji od zvezde. Opet, sa druge strane Partizan NEMA MLADE SELEKCIJE, niti ih je ikada imao. Svi ti vujanici, pekovici,krstici, bogdanovici, velickovici, itd su OTIMANI PO SRBIJI SA PO 19-20 GOD, gde su oni vec po mladim reprezentacijama osvajali svetska ili evropska prvenstva, i bili igraci sa po 20p u rukama u svojim klubovima.Pa pekovic je izjavio da mu je partizan sa 19 god ponudio tolike pare da mu se u glavi zavrtelo!!!!!JBG, tada se moglo, dok su predsednik drzave, premijer i pola ministara vlade sedeli u lozama na svakoj tekmi FK,KK,VK PARTIZAN, poslednjih 8 god NE MOZE. tako da land roversi niti imaju od cega da nesto stvore, jer mladje selekcije NE POSTOJE, a za ozbiljne igrace nemaju para da plate, niti bi bilo koji ozbiljan igrac dosao da igra kupove BOBANA ZDRAVKOVICA!!! Ima grobarska tuga jos dugo da traje, pricace navijaci INSTALACIJE o posledenjem trofeju aba lige ili prvaka srbije, ucescu u EL u PLUSKVAMPERFEKTU- za one koji ne znaju to je DAVNO PROSLO VREME!!!!!!!

  • Olimdar

    20. januar 2021 | 15:16

    Lako je sada pričati da Partizan nema nove Bogdanoviće Kecmane i ostale koji su postali legende naše košarke. Gde ste bili kada Čović i ostala bolumenta podigli drvlje i kamenje samo da se uništi Partizan i Duško Vujošević i sav njegov rad. Tada su svi ćutali samo da bi propali političar napravio od Zvezde šampiona. Sami ste videli Čović ugasio Zvezdu i stvorio dva privatna kluba FMP-a. Država uzela sponzore Partizanu i dala FMP-u 2 zatim upunpavala pare kako bi plaćali strance a rezultat se vidi sada služe samo za koš razkiku u Evropi. Da se tada ovom manipulantu stalo na put i sa smo te pare uložili u dimaće košarkaše sigurno bi i danas imali košarkaše koji bi stali rame uz rame Bogdanoviću i ostalim asivima naše Košarke. Ovako pare se bacaju u bunar bez dna zvani FMP-2 a kupuju se skupi strani košarkaši koji odigraju jednu sezonu i odoše za još veće pare a od naših košarkaša nema traga ni glasa. Žalosno je ali je tako čim se političari dovedu u sport taj sport sigurno propadne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA