≫ 

Sloboda bez trojice nosilaca lak plen za Zlatibor, ništa od drame u svesrpskom okršaju u Banjaluci

Užičani su pred današnji meč saznali da neće moći da računaju na kapitena Stefana Simića, plejmejkera Aleksandra Ilkića, centra Dimitrija Nikolića, kao i Đorđa Božića

  • 0
Dušan Kutlešić Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Očekivao se spektakl, ali je korona umešala prste. Sloboda je bukvalno dan pred utakmicu sa Zlatiborom saznala da neće moći da računa na četvoricu igrača, jer su dobili pozitivan test na koronavirus. U takvoj situaciji, iskusni tim sa srpske planinske lepotice znao je da iskoristi svaku šupljinu u njihovoj igri i da sasvim zasluženo trijumfuje i dođe do svoje četvrte pobede u „bablu“ – 67:79.

Suprotno svim očekivanjima Sloboda je bolje otvorila meč, a Zlatibor se mučio na šutu. Sa 1/12 za dva poena su Čajetinci krenuli u meč, nakon čega je šut ipak proradio, pa su već na kraju prvih deset minuta došli do svoje prve prednosti, koju, ispostaviće se, nisu ni ispustili sve do samog kraja.

Tadija Tadić Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Katastrofalan šut sa distance koštao je Užičane nešto boljeg rezultata na ovom meču, a može se reći da je u odsustvu Stefana Simića, Dimitrija Nikolića, Đorđa Božića i Aleksandra Ilkića teret pao na Tadiju Tadića, Aleksu Stepanovića i Jovana Vojinovića. Jedino je trećepomenuti na kraju uspeo da završi kao dvocifren, što je takođe nešto što će Oliver Popović morati da analizira pred naredni meč sa MZT-om iz Skoplja.

Na kraju, u pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Dragoslav Papić, koji je imao 78% uspešnosti na šutu uz 18 poena. Odličan je bio i nekadašnji košarkaš Slobode, Dušan Kutlešić, koji je postigao 16 poena za ekipu Strajina Nedovića uz osam skokova, a isto toliko dodao je Stefan Mitrović. Dvocifren u ekipi Zlatibora bio je Dejan Jeftić sa 12 poena. Pritom treba dodati da se Nikola Pavlović povredio u prvoj četvrtini prilikom udarca glavom u pod, pa je u pratnji lekarske ekipe napustio dvoranu. Još nije poznata težina njegove povrede.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели KK Sloboda Užice (@kkslobodauzice)

U Slobodi se u odsustvu nosećih igrača dobro pokazao Đorđe Pažin sa 14 poena, a dobar je bio i novajlija Igor Čvorović koji je upisao samo jedan poen manje. Jovan Vojinović je postigao 12 poena uz sedam skokova, dok je dvocifren bio i centar Aleksa Ilić sa 10 poena.

Kao što smo rekli, meč je prelomljen već tokom druge deonice kada je Zlatibor preuzeo rezultatsku prednost na sebe i nastavio da je uvećava. Ona je u trećoj deonici u jednom trenutku bila i blizu 20 poena, ali je Sloboda adekvatno odreagovala, pa je u poslednjih deset minuta ušla sa deset poena minusa. Ipak, nije bilo snage za bilo šta više, pa je Zlatibor odneo zaslužen trijumf.

Ekipa Slobode će naredni meč igrati u petak od 13:00 časova protiv ekipe MZT-a iz Skoplja, dok će Zlatibor igrati apsolutni derbi kola protiv Studentskog centra, jedine neporažene ekipe u ABA 2 ligi u dosadašnjem delu sezone. Taj meč je na programu u petak od 17:00 časova. Užičani sada imaju skor 3-2, dok su Čajetinci na 4-1.

ABA 2 LIGA – 5. KOLO

Ponedeljak

Široki Brijeg – Podgorica 83:84

Lovćen Cetinje – Mladost Zemun 80:78

Rabotnički Skoplje – Spars Realway 0:20 (službeni rezultat)

Utorak

Borac Banjaluka – Sutjeska Nikšić 100:93 (nakon produžetka)

Studentski centar – Gorica 61:59

Helios Suns Domžale – MZT Skoplje 69:70

Sreda

Sloboda Užice – Zlatibor Čajetina 67:79

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA