Dobra i loša vest za Valensiju: Marinković se oporavio, zbog korone odsutni Dubljević i Prepelič

Ponsarnau će imati problema da sastavi ekipu pred sutrašnji meč u Vilerbanu

  • 0
Vanja Marinković Foto: Marko Jovanović

Nakon dugog perioda oporavka, Vanja Marinković bi konačno mogao da se vrati na parket i to već sutra na meču protiv Asvela u predgrađu Liona. On je početkom novembra zadobio povredu ramena na treningu, koja ga je odvojila od parketa i zbog koje je morao da bude podvrgnut i operacionom zahvatu. Prognoziralo se da će odsustvovati oko tri meseca, što je na kraju i bio slučaj.

On je već odradio nekoliko timskih treninga sa loptom i kako kaže trener Valensije, Haume Ponsarnau, on će otputovati sa ekipom u Vilerban. Videćemo samo da li će ga iskusni stručnjak poslati na parket, odnosno koliko minuta će tamo provesti i da li će ga štedeti.

- Vanja se odlično oseća, ali videćemo u kakvom je takmičarskom ritmu – ističe Haume Ponsarnau.

On je ove sezone odigrao šest mečeva za Valensiju, a prosečno je dolazio do 10,2 poena po meču. Tri puta je nastupio za Slepe miševe u Evroligi, dok je isto toliko puta kročio na parket i u domaćoj ACB ligi. Međutim, ono što treba da brine Ponsarnaua pred sutrašnji duel jeste odsustvo Klemena Prepeliča i Bojana Dubljevića.

Crnogorski centar je bio pozitivan na koronavirus, pa će se tek naredne sedmice vratiti takmičarskom ritmu, dok Prepelič takođe muku muči sa visokom temperaturom, pa postoji opravdana sumnja da je i on zaražen.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA