Krka postigla samo 17 poena za poluvreme, Igokea još jednom pokazala da je materijal za plej-of

Već jedanaesta pobeda tima iz Laktaša u ABA ligi ove sezone

  • 1
KK Igokea

Foto: ABA liga (KK Igokea / Nikola Vuruna)

Zapretila je Krka, odigrala fantastično prvo poluvreme najviše zahvaljujući šutu sa distance i u jednom trenutku je vodila sa velikih 16 poena protiv favorizovane Igokee. A onda se samo raspala. Tim iz Novog Mesta dao je svega sedam poena u trećem kvartalu, odnosno deset u poslednjem, što je tim Dragana Bajića iskoristio da dođe do preokreta i da na kraju slavi čak i dvocifrenu pobedu – 77:64.

Čak 11 trojki iz 19 pokušaja su postigli gosti iz Novog Mesta u prvom poluvremenu. U drugom su šutirali skandaloznih 1/11, pa stoga nije ni čudo što je Igokea uspela da upiše preokret. Ako pogledamo procente u drugom poluvremenu, videćemo da je slovenački tim u trećem kvartalu bio na 18,8% šuta iz igre, dok je u poslednjem bio za nijansu gori – 18,2%.

Kada se podvuče crta, najefikasniji u domaćem sastavu bio je Marko Jošilo sa 19 poena uz šest skokova i tri asistencije, dok je Džeki Karmajkl imao 12 poena uz pet skokova i dve podeljene lopte. Dvocifreni su bili Stefan Fundić i Edin Atić sa po 10 poena. Na drugoj strani, u timu Krke su se istakli Rok Stipćević sa 12 poena, odnosno Luka Lapornik i Jure Škifić sa po 11 poena.

Tokom prve četvrtine smo uglavnom gledali rezultatsku klackalicu, mada je pred sam kraj Krka došla i do osetnijih plus osam. Ta prednost je potpuno iznenađujuće nastavila da raste i u drugom kvartalu potpomognuta dobrim procentima sa distance gostujućeg sastava, pa je pred sam kraj došla i do 15 poena u korist tima iz Novog Mesta.

Na samom startu drugog poluvremena, Krka je došla do maksimalnih plus 16, nakon čega je dozvolila seriju 14:0, kojom se Igokea vratila u meč. Do kraja deonice, Igokea je čak i povela, a potom je u poslednjem kvartalu napravila seriju 9:0 i tako prelomila meč. Prednost se potom do samog kraj kretala oko konačnih plus 13 na strani tima iz Laktaša.

Igokea sada ima 11 pobeda uz tri poraza i trenutno je na drugom mestu u ABA ligi, dok Krka ima skor 5-8 i nalazi se na desetom mestu. Tim iz Laktaša ozbiljno se kandiduje za plasman u plej-of na kraju regularnog dela sezone.

Video: Jokić sjajno veče začinio zakucavanjem iz kontre: Denver ipak tesno izgubio protiv Jute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    21. januar 2021 | 11:06

    50 dali u prbom ma daaj bree cistaa namestaljkaaa sta drugooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA